Krafton Tarafından Satın Alınan Tango Gameworks, Kapatılmaktan Kurtuldu

Hi-Fi Rush marka haklarını da satın almışlar

Geçtiğimiz aylarda Xbox, Bethesda bünyesindeki stüdyolardan 4 tanesini kapatacaklarını açıklamıştı. Bu stüdyolardan birisi de Tango Gameworks’tü. Özellikle Hi-Fi Rush’ın yakaladığı başarı sonrasında bu karar tepkiyle karşılanmıştı. Haziran ayında da stüdyonun kepenk kapattığına dair açıklamalar yapılmıştı.

Fakat sürpriz denilebilecek bir hamle geldi. PUBG Studios ve Striking Distance gibi stüdyoları bünyesinde bulunduran Krafton, Tango Gameworks’ü de kanatları altına almaya hazırlandığını açıkladı.

Açıklamada, “Krafton Inc, bugün itibariyle Tango Gameworks ekibini bünyesine katıyor. Bu, firmamızın Japon video oyun piyasasındaki ilk önemli yatırımı ve küresel ölçekte büyüme hamlesinin de önemli bir parçası. Bu stratejik hamle, Tango Gameworks’ün beğenilen markası Hi-Fi Rush’ın fikrî mülkiyet haklarını da içeriyor” denilmekte.

> Hi-Fi Rush - İnceleme

Geçiş sürecinin olabildiğince sakin, sıkıntısız olması için Xbox ve ZeniMax ile iş birliği içerisinde çalışılacağı belirtilirken, Tango Gameworks’ün farklı projelerin yanında Hi-Fi Rush markası üzerinde çalışmasını istedikleri de ifade ediliyor.

Tango Gameworks’ün kapanıp gitmemesi güzel bir haber. Umarım önümüzdeki dönemde de ilgi çekici oyunlarla yollarına devam ederler.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum