Kült Oyun Kingpin, 21 Yıl Aradan Sonra Remastered İle Geri Geliyor

Küllerinden doğanlar kuşağında bugün

Interplay Entertainment, 1999'un Haziran ayında Xatrix Entertainment tarafından geliştirilen Kingpin: Life of Crime'ı piyasaya sürmüştü. Quake II motorunu kullanan bu oyun sadece düz bir FPS değildi, içerisinde NPC'ler, görevler ve ilerleme sistemleri de bulunuyordu. Ancak oyun aşırı derecede şiddet ve çok küfürlü bir dil içerdiği için tepki görmüştü.

Dahası, Columbine Lisesi Katliamı'nın ardından piyasaya çıkan ilk yüksek profilli FPS oyunuydu ve o dönemde bu katliamın ardından Amerikan hükümeti ve basın her zaman olduğu gibi suçu oyunlarda aramaya başlamıştı. Bu da zamanlaması itibariyle oyunun kötü şöhretine bir yenisini eklemiş oldu, Best Buy, Wal-Mart ve Toys 'R' Us gibi bazı mağazalar oyunu satmayı reddetmişti.

Bu mini tarihçenin ardından gelmek istediğim nokta, yeni nesil oyuncuların da artık Kingpin ile tanışacak olması :)

3D Realms oyunun Remastered versiyonunu bir fragman eşliğinde duyurdu ve bu versiyon özellikle de yüksek çözünürlüklü grafikleriyle dikkat çekiyor. Kingpin: Reloaded ismiyle çıkacak olan oyun 60 fps ve ultra geniş monitör desteğine, yeni görev sistemine ve elden geçirilmiş oynanışa sahip olacak.

Yalnız oyunun bu yeni versiyonundaki karakter modellemelerine dikkatinizi çekmek isterim, oyunun orijinal havasını korumak için ellerinden geleni yapmışlar sanki.

Oyun 2020'nin ikinci çeyreğinde çıkacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum