Last Of Us Dizisinde Salgın Tarihi Değişecek

Zombi yerine covid salgını!

The Last of Us dizisi için HBO devreye girdikten sonra adeta pandemi dönemindeki bir umut ışığı gibi diziyi beklemeye başladık. Zaten bir virüs yüzünden allak bullak olan hayatımızda bir başka kurgusal virüs Cordyceps'in dünyayı yok edecek düzeye getirmesini bu kadar merak etmemiz de epey tuhaf bir durum. Oyunun hikayesinde salgının başladığı yıl olan 2013'ün ardından 2033 yılında bizim hikayemiz başlıyordu. Ancak dizide bu tarih değiştirilerek günümüze çekilecek. Yani Cordyceps virüsünün salgın tarihi 2003 yılı olacak ve dizinin geçtiği tarih de 2023 olacak. 

Bu durum günümüz teknolojisinin yer alacağı bir ortamda çekilecek bir dizi için kabul edilebilir olsa da şaşırmayacağımız şekilde bazı hayranlardan ciddi tepkiler de çekmiş. İlk olarak NaughtyDogInfo isimli Twitter hesabının duyurduğu haber daha sonra bir set fotoğrafıyla bu tarih doğruladı. Dizide geçecek olan 19. Biyomedikal Bilimler Konferansı 13-17 Ekim 2003 tarihinde yapılacakmış. Yani aramızda bu konferansa katılıp dünyayı kurtarmak isteyenler varsa yaklaşık 20 yıl geç kaldınız. Bu tarih değişikliği oyundaki bazı referanslarında ortadan kalkmasına neden olacak. Yani 2003 yılından sonra yazılan bir şarkı, yapılan bir oyun veya çekilen bir film dizi evreni içerisinde yer almayacak. 

Dizinin atmosferi geçeceği dönemle ilgili daha detaylı fikir edinmek için halen ilk fragmanı veya teaser'ı bekliyoruz. Lakin dediğim gibi bu tarih değişimi prodüksiyon anlamında hayatı daha kolay hale getirmek için epey akılcı bir yöntem olmuş. Zaten etrafta tonla takırdayan olduktan sonra zaman ve mekanın da pek önemi kalmıyor. Başrollerinde Pedro Pascal ve Ellie Ramsey'in yer alacağı dizinin resmi yayın tarihi ise halen açıklanmadı. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum