Leap Motion Teknolojisi Hakkında Merak Edilenler

Robotlarla satranç oynamak ister misiniz?

Leap Motion nedir?
Leap Motion, el hareketlerini algılayabilen bir cihazdır. Bilgisayarınıza USB yoluyla bağlanan cihaz, el hareketlerini algılayarak hiçbir şeye dokunmadan bilgisayarınızı kullanmaya yardımcı olur. Bilgisayar ekranının yaklaşık 20 santim uzağına konması gereken cihazı kullanmak için web sayfasından gerekli yazılımları indirmelisiniz.


Leap Motion nasıl çalışır?
Leap Motion, aslında boyut olarak küçük bir cihazdır. Boyutları 10,6x4x1,5 cm’dir. İçinde yerleşik bulunan iki IR kamera ve üç İnfrared LED ile yaklaşık bir metre yüksekliğe kadar olan hareketleri algılayabilmektedir. Saniyede 200 kare çekim yapabilen kameralar, görüntüleri USB portu ile bilgisayara gönderir. Bilgisayara gelen iki boyutlu görüntüler, işlemcide işlenerek üç boyutlu görüntüye çevrilir. Bu sayede el hareketlerini sadece 0,7 mm hata payı ile algılamaktadır.


Leap Motion nerede kullanılır?
Leap Motion, bazı yazılımlar sayesinde çoğu programla entegre olarak çalışmaktadır. Örneğin Google Chrome’da sekmeler arasında gezinebilir, fare ve klavyeye dokunmadan sadece havada elinizi aşağıya kaydırarak sayfayı da aşağıya kaydırabilirsiniz.


VR desteği
Leap Motion, Şubat 2016’da gelen büyük güncellemesiyle beraber sanal gerçeklik gözlükleriyle birlikte çalışmaya başladı. Gözlüklerin ön kısmına monte edilen cihaz, el hareketlerinin de oyunlara girmesini sağladı. Bazı oyunlarda kontrol cihazlarının yerine geçen Leap Motion, VR teknolojisiyle birlikte çok daha kullanışlı hale geldi.


VR teknolojisinde deneyimleyebileceğiniz en iyi beş Leap Motion destekli oyun için şu linke tıklamanız yeterli.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum