Little Big Adventure, 30. Yıldönümünde Yenilenerek Geri Dönecek

İki yıl daha bekleyiveririz

Son yıllarda Little Big ismini duyduğunuzda aklınıza hemen Little Big Planet geliyor olabilir ama yaşı 40'ın üzerinde olan oyuncular için Little Big demek Little Big Adventure demektir. İlki 1994, ikincisi 1997 yılında çıkan Little Big Adventure zamanının kült 3D oyunlarındandı.

Avrupa'da Electronic Arts, Amerika ve diğer bölgelerde ise Relentless: Twinsen's Adventure ismiyle Activision tarafından yayınlanan oyundaki tüm karakter ve araçlar poligon tabanlı 3D olarak hazırlanmıştı ve oyun otomatik-kayıt sistemi kullanan ilk isimlerden biriydi. 2015 yılında ise DotEmu, Enhanced Edition versiyonunu hazırlayarak Steam'de yayınlanmıştı. Oyunun 11.5 TL gibi son derece uygun bir fiyatı var ve yanında Retro versiyonu da ücretsiz veriliyor, bilginiz olsun.

Geçtiğimiz yıl, oyunun geliştiricisi Adeline Software'in kurucularından Didier Chanfray seriye üçüncü bir oyunla dönme planlarından bahsetmişti. Ama bu fikirden vazgeçmiş, büyük yayıncıların LBA'yı dikkate almadıklarını söylüyor Chanfray.

"Yapmak istediğimiz üçüncü oyunu (Genesis of the Stellar Entity) yapmanın tuhaf olacağının farkına vardır. Senaryo seriyi sonlandırmak üzere yazılmıştı. Ama yeni stüdyoyla seriyi sonlandırmak istemiyoruz. Daha geniş bir kitleye ulaşmak, bu harika dünyayı, ikonik karakterleri ve hikayeyi mümkün olduğunca çok kişiyle paylaşmak istiyoruz ki daha fazla Twinsun macerası yaratılabilsin.

Bu yüzden Twinsen'in hikayesine reboot yapmaya karar verdik."

Bu yeni oyun, serinin 30. yıldönümünde, yani 2024 yılında çıkacak ve ismi de Twinsen's Little Big Adventure olacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum