Little Devil Inside’ın Yapımcısı, Irkçılık Eleştirileri Üzerine Özür Diledi

Biraz haksızlık yapılıyor gibi sanki.

Geçtiğimiz hafta PS5 etkinliğinde gösterilen oyunlar arasında uzun süredir geliştirilmekte olan Little Devil Inside da yer almıştı. Herhalde yapımcı ekip, gösterim sonrasında maruz kalacakları eleştirileri bilse, oyununun gösterilmesi konusunda tereddüt yaşardı. Zira, beklenmedik şekilde ırkçılık ithamlarıyla karşı karşıya kaldılar. Dilerseniz fragmana bir kez daha göz atalım:

Fragmanı izlediğinizde belki sizler de ilk aşamada anlam veremeyeceksiniz nasıl olup da ırkçılıkla eleştirildiklerine. Ama ilkel kabile görüntüleri, en azından bir kesimin tepkisini çekmiş ve yapımcı ekip, ırkçı stereotip kullanmakla itham edilmiş. Bunun üzerine de bir özür yayınlamak durumunda kalmışlar.

Facebook’ta paylaşılan açıklama metninde, “Asla ırkçı stereotipler kullanmak gibi bir amaç güdülmedi, böyle algılanabileceğinin farkında değildik, bu karakter tasarımları nedeniyle kendilerini kötü hisseden herkese özürlerimizi sunuyoruz” deniliyor.

Karakter tasarımlarının ardındaki mantığı, orada Afrikalı veya Afro-Afrikalılar ile ilgili bir gönderme olmadığı, Disney’in Moana adlı animasyonundaki Kakamora karakterleri gibi karakterler oluşturmak istediklerini uzun uzun anlatmışlar. Sonrasında da oyunda yapacakları bazı değişikliklerden bahsetmişler. Buna göre; “Rastalı saçlar oyundan çıkarılacak, kalın dudaklar değiştirilecek, ten renkleri değiştirilecek"

Yapımcı ekip, bunun ilk oyunları olduğunu ve birçok alanda naif olduklarını belirtmişler mesajlarının sonunda. Ekip adına gerçekten üzüldüm. Böyle bir eleştirinin (hatta linç boyutuna varan bir tablo söz konusu) muhatabı olmayı hak etmedikleri kanaatindeyim. Umuyorum, bu durum oyunun geliştirilme sürecini sekteye uğratmaz.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum