Loop Hero'nun Geliştiricisi Korsana Yeşil Işık Yaktı

'Yaptırımlardan etkilendiyseniz alın size torrent linki'

Loop Hero'nun geliştiricisi Four Quarters stüdyosu, ekonomik yaptırımlardan etkilenen bölgelerdeki oyuncuların Loop Hero'yu gönül rahatlığıyla korsan indirebileceğini söyledi. Bildiğiniz gibi Rusya'nın Ukrayna'yı işgali ile başlayan süreçte çok sayıda yaptırım uygulanmıştı, bu yüzden özellikle de Rusya'daki oyuncular Steam'den oyun satın alırken ödeme yöntemlerinin kabul edilmemesi gibi sorunlarla da karşılaşabiliyorlardı. Zaten çoğu yayıncı ve geliştirici de, oyunlarının Rusya'daki satışlarını durdurmuştu.

Four Quarters Rusyalı bir oyun stüdyosu, ancak Ukrayna'nın işgalini onlar da desteklemiyorlar. Stüdyonun resmi VK hesabından takipçilerine oyunu korsan indirme çağrısı yaptılar ve hatta torrent linki bile verdiler.

"Bu kriz döneminde stüdyonuzu nasıl destekleyebiliriz?" sorusuna ise "Şu anda durumu idare edebiliyoruz, teşekkür ederiz. Eğer fırsat bulursanız sevdiklerinize ve arkadaşlarınıza sahip çıkın yeter" cevabı veren bir stüdyo bu.

Four Quarters, devam mesajında da bir yandan Loop Hero'nun geliştirme süreciyle ilgili bilgiler paylaşırken, "torrent kullanmanın bir sakıncası yok" diyerek görüşlerine devam ettiler ve bu esnada çok sayıda bağış teklifi aldıklarını da açıkladılar.

Yaptırımlarla ilgili sorun yaşayan sadece Rus oyuncular değil tabii ki, hem Rusya hem de Ukrayna'daki geliştiriciler Steam'den ödeme almakta zorlanıyorlar çünkü bankacılık sisteminde büyük sıkıntı var. Valve duruma alternatif çözümler bulmak için çalıştığını ve ödemeleri en kısa zamanda gerçekleştirmek istediğini söylemişti.

YORUMLAR
Mnz
31 Mart 2022 01:16

Tebrik ediyorum. Orjinal satın alıp oynamıştım. Oyunları gibi ideolojileri de güzelmiş. Bir ülkenin devlet başkanının başına buyruk hareketlerinin koca bir topluma mal edilmesi, ırkçılıktan öte bir durum bence. Keşke batı kendisini onların yerine koyabilse. Yoksa aynı durumla kendi vatandaşları da karşılaşacak bu gidişle. 

Parolamı Unuttum