Lords of the Fallen'ın 13 Ekim'de Çıkacağı Konuşuluyor

Cadılar Bayramı öncesine yakışacak bir oyun

2014 yılında çıkan Lords of the Fallen, soulslike formülünü bence iyi uygulayan 'ilk' oyunlardan biriydi. Ha oyuncular nezdinde çok da başarılı olduğunu söylemek mümkün değil ama üzerinde hala konuşabiliyorsak bunun da bir anlamı olmalı. 2022 yılında CI Games, Lords of the Fallen için reboot duyurdu ve bu yeni oyunun ismi de Lords of the Fallen oldu.

Şimdiyse Twitter'da ortaya atılan bir iddia yeni Lords of the Fallen'ın 13 Ekim 2023'te çıkacağını söylüyor.

Bu yeni versiyon Unreal Engine 5 kullanacak ve şimdiye kadar yayınlanan videolar bizi canavar gibi bir oyunun beklediğinin göstergesi. O yüzden de bu çıkış tarihi gerçekse ben şimdiden geri saymaya başlarım :)

Oyunun Steam sayfasına şuradan ulaşabilirsiniz.

YORUMLAR
Atlas Estrella
12 Mayıs 2023 18:10

%99,9 ihtimalle Tükçeye çevirmeme müsaade etmezler :)

GwynBleidd
Atlas Estrella
15 Mayıs 2023 14:45

Keşke oyun yerelleştirme işlemi o kadar kolay olsaydı. Bu konuda profesyonel olarak çalışıp çalışmadığını bilmiyourm ama öncelikle senin bu konudaki profesyonelliğini kontrol edeceklerdir. Geçmişte de yapmış mısın yapmamış mısın diye. Sonra bunun bizim ülkemizde yürütmeleri gereken reklam kampanyası falan var. Yani şirket ne kadar büyük olursa, bağımsız çevirmenin bir oyunu çevirme ihtimali o kadar düşük olur. Bizde yarım yamalak bir çeviri olsa da yeter kafası, şirket bazlı çalışmıyor. Ama iyi niyetini takdir ediyorum.

Atlas Estrella
GwynBleidd
16 Mayıs 2023 11:56

Gerçekten çok zor oyun yerelleştirme. Oyun çevirmek bir filmin altyazılarını çevirmek gibi değildir mesela. Diyaloglar ve olay akışı çoğu kez belli bir sırayla ilerlemez vs. Bunlar çeviri tarafındaki zorluklar ama asıl zorluk-senin de dediğin gibi- firmaların bağımsız çeviriye (fan çeviri demeye dilim varmıyor) yanaşmaması. Çeviri ile pazarlama kampanyalarının birbirinden ayrı düşünülmemesi de ciddi bir sorun olarak karşımızda duruyor. Sahi, Oyungezer bu konu ile ilgili kapsamlı bir dosya hazırlayacaktı, ne oldu o iş?


Parolamı Unuttum