Lovecraft’s Untold Stories Erken Erişimden Çıkıyor

Kutulu filagn

Bir süredir Steam semalarında erken erişimde bulunan ve oynayanlarda âşk-nefret ikilemi yaratmayı itinayla başaran Lovecraft’s Untold Stories bu ay sonu tam sürümüne kavuşuyor.

Küçük bir bağımsız ekip tarafından hazırlanan oyunda her biri farklı özelliklere sahip beş karakterden birini seçiyor ve malikâne, tımarhane ve mezarlık gibi bölümlerde rastgele tasarlanan koridorları arşınlayıp hayatta kalmaya çalışıyoruz. Başlangıçta elimizde basit silahlar oluyor ama dikkat kesilip gizli geçitleri keşfettiğimiz takdirde daha iyi ekipmanlara da kavuşuyoruz. Tabii karşımızda Lovecraft yaratıkları var. Bırakın tabanca tüfeği, topla gelseniz bana mısın demiyor bu kalabalık güruhlar. Öyle ki bir odaya girmenizle saniyeler içinde ölmeniz bir oluyor bazen.

Geçtiğimiz aylarda dergi için oyunun erken erişim versiyonunu incelemiş ve sevip sevmediğime karar verememiştim. Dedektifle oynadığımız malikâne bölümü atmosfer açısında çok çok iyi ama bir o kadar da zordu. Geçebilmek için üç gün uğraşmam gerekmişti. Bununla birlikte tımarhane ve mezarlık bölümlerini çok sevmemiştim çünkü karşılaştığımız canavarlar Lovecraft yaratıklarından ziyade zombi, iskelet gibi bilindik düşmanlara dönüşüyordu.

Tabii yapımcı ekip bu süre zarfında oyunu geliştirmeye ve değişiklikler yapmaya devam etti. O nedenle son hâli daha farklı olacaktır şüphesiz. Şu anda 22,00 TL’ye satılan Lovecraft’s Untold Stories, 31 Ocak’ta erken erişimden çıkacak ve muhtemelen fiyatı da artacak. İlginizi çektiyse bir bakın derim.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum