İstanbullu Proud Dinasours Ekibinden Sevimli ve Masalsı Bir Oyun Geliyor: Macrotis

Özgün ve duygu dolu bir yapım.

Keseli tavşanları bilir misiniz? Hayır mı? İstanbullu geliştirici ekip Proud Dinosaurs ofisimizi ziyarete gelene kadar biz de bilmiyorduk. Keseli tavşan, Latince ismiyle söylersek Macrotis, çoğunlukla Avustralya'da yaşayan ve kıtanın simgelerinden biri olan kedi-sincap-fare-tavşan-kanguru (daha da sayabilirim aslında) karışımı, dünya tatlısı bir hayvan. Ve Proud Dinosaurs'un üzerinde çalıştığı Macrotis isimli oyunun da baş karakteri.

Bir platform-bulmaca oyunu olan Macrotis, günün birinde dünyanın sular altında kalması ve bu felaket sırasında yavrularından ayrı düşen bir anne macrotisin yeraltı mağaralarında umutsuz bir yolculuğa çıkmasını konu ediniyor. Ekip her ne kadar şimdilik her şeyi anlatmak istemese de, görebildiğimiz birkaç GIF ve ekran görüntüsü sayesinde oyunun atmosferi hakkında da epey bir fikir edindiğimizi söyleyebilirim. Anlaşılan masalsı, hüzünlü bir havası olacak ve biraz da gözyaşı içerecek Macrotis. 

Bir de tabii sonsuz sevimlilik... Tünel kazan, tırmanan, kemiren ve yavruları için kesesini kullanan macrotisler zaten platform türü oyunlarda yer almak için yaratılmış gibiler, o açıdan oyunun gayet gerçekçi bir yanı var ama ekran görüntülerindeki anne keseli tavşanın kocaman gözleriyle ulaştığı sevimlik seviyesi, gerçeğinin çok çok üstünde. Genel olarak animasyon ve çizimlere sinmiş masalsı havayla bu sevimlilik birleşince, oyunu oynayıp bitiren herkesi evcil bir keseli hayvan arayışına sokacak bir oyun olabilir Macrotis.

Şimdilik yapım aşamasının ortalarında olan ve yakın zamanda kitle fonlaması için Kickstarter'a çıkacak gibi görünen Macrotis için kesin bir çıkış tarihi henüz yok. Ancak oyunun şimdilik sadece PC platformu için hazırlandığını ve Steam üzerinden satışa çıkacağını biliyoruz.

Oyunu biz yakın takibe almış durumdayız, siz de arada bir ekibi dürtüp "bitmedi mi?" diye sormak isterseniz Facebook ve Twitter sayfaları üzerinden takip edebilirsiniz. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum