Anime Günlükleri: Mahoutsukai no Yome Tanıtımı

Vay İlyas vay...

Anime önerilerimiz beklediğimizden çok daha fazla rağbet gördü. Ve biz de düşündük ki "neden bunları tanıtımlar ve incelemeler halinde karşınıza getirmeyelim?"

mahou-no-yome-1

İlk anime incelememi, Crunhyroll'da sürekli reklam olarak karşıma gelen ve benim de sonunda "Bu neymiş yahu?" dediğim "Mahoutsukai no Yome" isimli anime üzerinden yapayım dedim. Türkçe anlamıyla "Antik Büyücü Gelin" aynı isme sahip mangasına dayanıyor. Anime shounen ve fantastik türlerinde karşımıza çıkıyor. Shounen dediğimize bakmayın seri bildiğiniz romantizm kokuyor, ancak romantizm kelimesini duyunca baygınlık geçiren beni bile kendisine çekebilmeyi başardı.

mahou-no-yome-3

Öncelikle animeye genel hatlarıyla bir göz atalım. İlk gözüme çarpan şeylerden biri "Bu çizimler bir harika dostum!" oldu. Yani en azından çizimler, serinin o büyülü evrenin göz alıcılığını göz önüne getiriyor. 

mahou-no-yome-6

Benim için konu ve çizimler dışında bir animeyi beğenip beğenmememi karar vermemi sağlayan üçüncü faktör ise açılış müziğidir. Ben beğendim ancak herhangi bir animenin müziklerini beğenip beğenmemek size kalmış. Animenin birinci ve ikinci açılış müziklerini aşağıdan dinleyebilirsiniz:

Tabii görüntüdür, çizimdir bunlar biraz animenin teferruatı. Mühim olan animenin konusu sevgili Oyungezerler... Anime henüz 15 yaşında olmasına rağmen hayatın sillesini yemiş Chise Hatori'nin etrafında dallanıp budaklanıyor. Hayata dair umudunu tümüyle yitiren Chise açık arttırmayla köle pazarında satışa çıkar. Onu satın alan Elias Ainsworth ise yarı insan ve yarı büyücü bir canavardır.

mahou-no-yome-4

Ayrıca konunun ilk başlarda ilerleyişi Beauty and Beast'e oldukça benziyor. Ancak herhangi bir animenin Disney kadar pozitif olmasını beklemeyin sakın. Elias kendini oldukça yalnızlaştırmasına rağmen Chise'yle birlikte insan tarafını tekrar bulmaya başlıyor.

mahou-no-yome-5

Aralarındaki bağ gelişirken anime boyunca bazı yaratıklarla da karşı karşıya geliyoruz. Bu arada animenin 24 bölüm sürmesi de o sürecin hızlı bir şekilde değil de ilmek ilmek işlenmesiyle sağlamış. Tabi benim gibi tezcanlı ve kolay bunalan bir insansanız zaman zaman içinizin sıkılması da mümkün yine de her türlü animenin gideri var. Ancak ben ne demiş olursam olayım bu animeyi izleyin izlettirin sevgili Oyungezerler, eminim animenin sonu sizi oldukça tatmin edecek.

Bu arada şunlara da değinmeden geçmeyeyim, anime sonlara doğru giderek daha da karanlıklaşıyor. Bu yüzden bu animeyi lise çağından daha küçük okuyucularımıza pek tavsiye etmiyorum.

YORUMLAR
enerdagli
17 Mayıs 2019 12:52

2.sezon ne zaman gelir

Parolamı Unuttum