Mark Zuckerberg'in Ev Asistanı Programını Morgan Freeman Seslendirecek

Jarvis sifonu çek, ışıkları kapat.

Evet... Bugünkü "Zenginin malı züğürdün çenesini yorar," haber kuşağımıza hız kesmeden devam ediyorum. Bu seferki konuğumuz Mark. Merhaba Mark. Cevap gelmediğine göre meşgul olmadı. Ben solo devam ediyorum.

Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg geçenlerde yaptığı bir açıklamada 2016'da boş durmadığını ve ev sistemini kontrol edecek yapay-zeka vari bir program yazdığını açıklamıştı. Şimdi yabancı medya buna "Yapay Zeka" deyip deyip duruyor ama ben program yazıp geçeceğim. Abartmanın lüzumu yok. Bu program sayesinde Mark garajının kapısını açabilecek, müzik oynatacak, ışıkları yakıp/söndürecek, çocuğunu uyandıracak gibi atraksiyonlara girişecek. Bu işlemlerin bazıları yazılı komutlar şeklinde yapılırken bazıları ise sesle etkinleştirilebilecek.

Nihayetinde seslendirme için Mark kamuoyu yoklaması yaptı. İnternetin yarısı da ayranı yok içmeye tahtıravanla gider koşmaya modunda olduğu için bu Mark'ın bu büyük sorununu dert belleyerek seslendirme için Morgan Freeman'i seçti. Bir ödül töreninde Freeman ile konuşma fırsatı bulan Mark Zuckenberg, aktörden evinin Jarvis'ini seslendirmesi için olumlu cevap aldı. Lakin aktöre ne kadar ödeme yapılacağını bilmiyoruz (bütün derdimiz de bu zaten).

Fakat Morgan Freeman'in sesinden evi yönetmek ve hatta ev ile konuşmak gayet hoş olurdu. 

 

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum