Mart'ta Ne Oynasak?

2020'den beklediğimiz ritm

Merakla beklediğimiz pek çok oyuna ev sahipliği yapacak olan 2020 yılının biraz durgun başladığını kabul etmek lazım. Ertelemeler ve iptal haberleri ile geçirdiğimiz ilk iki ayın ardından Mart ayıyla birlikte vites yükseltmeye başlıyoruz. İşte tam da bu sebeple her ay 5 oyun ile karşınıza çıktığımız listemize bu kez ekstradan bir oyun bile aldık!

Gelin Mart ayında bizleri bekleyen isimlere birlikte bakalım.

Ori and the Will of the Wisps (PC, Xbox One) – 11 Mart

2015 yılında çıkış yapan Ori and the Blind Forest, klasikleşmiş metroidvania formülünü yeni öğelerle geliştirmiş ve oldukça popüler bir oyun olmayı başarmıştı. Aradan geçen beş senin ardından serinin tutkunları yeni oyunlarına kavuşmaya hazırlanıyor.

Ori and the Will of the Wisps açıklandığı ilk günden beri gelen görüntülerle ilk oyundan çok daha fazlasını vadedeceğini gösteriyor. İlk oyunun geçtiği Nibel Ormanı’ndan dışarıya adım atacağımız Will of the Wisps’te, “Ori’nin kaderine ulaşmasına” yardım edeceğiz. Yapımcılar elbette oyunun hikaye detaylarını gizli tutuyor ama gösterilen fragmanlardan yeni hareketler ve saldırı mekanikleriyle karşılaşacağımızı biliyoruz.

Metroidvania sevenlerin kaçırmamasını önerdiğimiz Ori and the Will of the Wisps; hikayesi, aksiyonu ve görselliği ile Mart ayının en önemli oyunlarından biri olacak.

Nioh 2 (PS4) – 13 Mart

Souls-like türünün en önemli temsilcilerinden biri olan Nioh, Mart ayında devam oyununa kavuşuyor. Yapımın arkasındaki Team Ninja ekibinin, “evrim” niteliğinde olduğunu söylediği ikinci oyun pek çok yenilik ile birlikte gelecek.

Aynı ilk oyunda olduğu gibi bizleri 1500’lerin Japonya’sına götürecek olan oyunda ana hedefimiz Japon tarihinin önemli karakterlerinden olan Toyotomi Hideyoshi olacak. Oyundaki değişimlerin en büyüğü yetenek sisteminde karşımıza çıkacak. Farklı büyüler kullanabileceğiniz Nioh 2’de oldukça detaylı bir yetenek ağacı bulunuyor.  Buna ek olarak bu sefer oyunda kendi yarattığımız bir karakteri oynayacağız.

Team Ninja oyundaki yeniliklerin kesinlikle oyunu kolaylaştırmayacağını, Nioh 2’nin de en az ilk oyun kadar zor olacağının altını çizmiş. Ama yine de artık takıldığınız bölgelerde size yardım etmesi için yanınıza iki arkadaş da alabileceğinizi hatırlatalım.


Doom Eternal (PC, PS4, Xbox One) – 20 Mart

2016 yılında efsanevi FPS serisini sıfırlayan Bethesda, Doom’un devamı niteliğindeki Eternal ile birlikte daha vahşi bir geri dönüş yapmaya hazırlanıyor. Serinin hayranlarının uzun süredir merakla beklediği oyun, yayınlanan her video ve içerikler ile heyecanımızı artırmaya devam ediyor.

18-22 saat arasında sürecek bir senaryoya sahip olacak olan Doom Eternal, klasikleşmiş savaş sisteminde de ufak değişimler yaşayacak. Oyunu test edenlerin şimdiden ilk oyundan daha zor olduğunu söylediği Doom Eternal’da serinin ünlü iblislerinden bazıları geri dönerken, yepyeni düşmanlar ve yeni silahlar da bizi bekliyor. Buna ek olarak Battlemode isimli yeni bir “hayatta kalma” moduyla da karşımıza çıkacak Bethesda.

Steam üzerinden de satışa sunulacak olan Doom Eternal’ın ilerleyen zamanlarda Google Stadia kütüphanesine ekleneceğini de belirtelim.

Half-Life: Alyx – (VR) – 23 Mart

Açıklandığı gün sadece VR’a özel olacağını öğrenip burukluk yaşadığımız Half-Life: Alyx de Mart ayını şenlendirecek oyunlar arasında. Alyx, şimdiden Valve’ın elindeki Index stoklarının tükenmesini sağlamış, öyle büyük bir merakla bekleniyor yani.

Gordan Freeman’ın Half-Life 2’ye gelişinden öncesini anlatacak oyunda Alyx, Half Life 2’den tanıdığımız yer çekimi silahının bir benzerini kullanacak ve ayrıca eldivenleriyle yerçekimini kontrol edebilecek. Sevdiğimiz karakterlerin geri döneceği Half-Life Alyx, aynı zamanda Half-Life serisinde ilk kez konuşan bir karaktere yön vereceğimiz oyun olarak dikkat çekiyor. Gordon Freeman’e selam olsun.

Bleeding Edge (PC, Xbox One) – 24 Mart

Hellblade ile tanınan Ninja Theory’nin yeni oyunu Bleeding Edge, takım tabanlı bir çok oyunculu arena oyunu. Çoğu açıdan Overwatch’u andıran Bleeding Edge, yakın dövüş odaklı karakterleriyle fark yaratma peşinde.

Farklı karakter tasarımları ve yetenekleri ile dikkat çeken Bleeding Edge, birbiriyle büyük sinerjiler yaratan bu kahramanlar ile takım oyununu da ön plana çıkarmayı amaçlıyor.

Overwatch’un tahtını ele geçirebilir mi bilinmez fakat Bleeding Edge’in takım tabanlı çevrimiçi oyunlara yeni bir soluk getirebileceği kesin.

Mount and Blade 2: Bannerlord – Erken Erişim (PC) – 31 Mart

Pek çoğumuzun gönlünde büyük bir yere sahip olan bir oyun Mount and Blade. Haliyle hepimiz uzun süredir yeni oyunun duyurulmasını bekliyoruz. Gelen her erteleme haberiyle kırılan kalplerimizin yerini, TaleWorlds’ün yeni açıklaması ile birlikte bir rahatlama almış durumda. Evet, Bannerlord’a kavuşmamıza artık günler kaldı.

Oyunun erken erişim sürecinde sadece İngilizce desteği olması da sizi şaşırtmasın, bunun sebebi Erken Erişimin teknik kısıtlamaları. Erken Erişimin ardından oyuna Türkçe de dahil olmak üzere 12 ayrı dilde yerelleştirme desteği de gelecek.

Yepyeni özelliklere sahip olacak Bannerlord, Steam’e ek olarak Epic Games Store’da da satılacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum