Marvel's Spider-Man'de Kostümler Nasıl Açılıyor ve Yapılıyor?

Altı farklı kaynağa ihtiyacımız olacak.

 Marvel's Spider-Man'de oyunun önemli bir parçası da kostümler ve gelişmiş kostümle açılan üç mod seçeneği ve bir özel güç. Oyunun başlarında açtığımız özel kostümümüzle birlikte ana oyunda önümüze 27 farklı kostüm seçeneği geliyor. Bu kostümleri açmak için de hem ana görevleri takip etmek, hem yan görev yapmak hemde tecrübe puanı kasmak gerekiyor. 

Manhattan sokaklarında ağ atarak gezmek bir hayli keyifli olduğu için yan görevlerin çoğunu ayak üstü yapıyorsunuz. Açtığınız kostümü hemen giyemiyorsunuz tabii onu bir de yapmanız gerekiyor. Kostümleri yapabilmek için ihtiyacımız olan kaynaksa "Jetonlar". Altı farklı jetonumuz var ve bu jetonları çeşitli yan görevleri yaparak topluyoruz. 

  • Crime Token (Suç Jetonu)
  • Backpack Token (Sırt Çantası Jetonu)
  • Research Token (Araştırma Jetonu)
  • Landmark Token (Kent Simgesi Yer Jetonu)
  • Base Token (Üs Jetonu)
  • Challenge Token (Meydan Okuma Jetonu)

Gözünüz korkmasın efendim, çünkü şehrin dört bir yanını sürekli geziyoruz ve bu yan görevlerin hiçbiri oyuncuyu yormuyor. Üstelik Oscorp Gözlem Kuleleri'nin açtıkça bulunduğumuz bölgedeki yan görevlerin her biri haritamızda görünmeye başlıyor. Sağ analoga basarsanız görevin lokasyonu ana ekranda da beliriyor. Bununla birlikte bazı jeton türleri oyunun ilerleyen bölümlerinde açılıyorlar.

CRIME TOKEN (Suç Jetonu)

Bu jetonlar aslında toplaması en kolay olanları diyebilirim. Manhattan'ın sekiz farklı bölgesi açık ve bu bölgelerde sürekli olarak sokaklarda suç işleniyor. Hikaye ilerledikçe de suçların türü ve zorluğu değişiyor ve şehrin atmosferine göre yeni çeteler de peydah oluyor. Bir suçu başarıyla çözmek size 1 Crime Token kazandırıyor. Eğer suçun bonus görevlerini de yaparsanız tek seferde 3 Crime Token kazanabiliyorsunuz.

crimetoken

BACKPACK TOKEN (Sırt Çantası Jetonu)

Peter, suçla savaş kariyeri boyunca Manhattan'ın çeşitli yerlerine sırt çantalarını bırakmış. Çoğu onun kahramanlık macerasının ilk yıllarına kadar gidiyor ve her bir sırt çantısı dinlemesi eğlenceli bir anıyla geliyor. Özellikle Spider-Man'in çizgi roman hayranlarının çok seveceği detaylar mevcut. Her sırt çantası bize 1 Backpack Token veriyor.

backapcktoken

RESEARCH TOKEN (Araştırma Jetonu)

Peter Parker aynı zamanda bir bilim insanı olduğu için sürekli bir araştırma halinde. Bu jeton türünü hem Peter Parker hem de Spider-Man olarak toplayabiliyoruz. Araştırma Jetonları'nı kasmamızı sağlayan iki isim var ancak şu noktada o isimleri yazamayacağım Oyungezerler. Ambargo kalktıktan sonra SPOILER uyarısıyla bir düzenleme gelecektir. Bu jetonları kasmanın iki farklı yolu var dedik. Bu yollardan ilki Peter Parker ile laboratuvarda, diğeriyse Spider-Man olarak şehrin dört bir yanında çeşitli deneyler yaparak. Araştırma Jetonları genelde birer birer kasılsa da laboratuvar görevlerini tamamladığınızda oyun bize ekstradan Araştırma Jetonu hediye ediyor.

researchtoken

LANDMARK TOKEN (Kent Simgesi Yer Jetonu)

Manhattan/New York City dünyanın en bilindik yerlerinden biri olarak kabul ediliyor, hatta NYC belki de açık ara en bilindik şehir bile olabilir (filmler, diziler, oyunlar vb.). Oyunda da 16 tane ikonik ve kentin simgesi haline gelmiş yer mevcut. Peter/Spidey de fotoğrafçılığı tamamen kenara atmamış. Bu yerlerin fotoğraflarını çekerek Kent Simgesi Yer Jetonu kasabiliyoruz. Bu yerler arasında sadece gerçek binalar ve heykeller değil, aynı zamanda Avengers Kulesi ve Sanctum Sanctorum gibi Marvel evrenindeki hayali yerler de mevcut.

Marvels Spider-Man 20180823100002

BASE TOKEN (Üs Jetonu)

Bu jeton türünü kasmak için oyundaki çeşitli kötü adam üslerini basmak ve dalga dalga gelen düşmanları pataklamak gerekiyor. Oyunun hikayesi ilerledikçe yeni yerlerde yeni düşman merkezleri açılıyor. Bu görevlerin her biri bize en az 1 Üs Jetonukazandırıyor. Her üs görevinde bonus jeton veren yan görevler oluyor ve bunları da yaparsak tek seferde 3 Üs Jetonu'na kadar kasma şansımız var.

basetoken-spidey

CHALLENGE TOKEN (Meydan Okuma Jetonu)

Hikayenin ilerleyen noktalarında adını veremeyeceğim gizemli bir kötü adam ortaya çıkıyor ve Spider-Man hakkında daha fazla bilgi toplamak için ona çeşitli meydan okumalar sunuyor. Her meydan okumanın üç farklı başarı oranı var ve bu meydan okumayı hangi seviyede başarıyla tamamlarsanız ona göre Meydan Okuma Jetonu kazanıyorsunuz. Bir görevden en fazla 3 Tane Meydan Okuma Jetonukazanabiliyoruz. Meydan okumalar arasında şehirde ağ atma yeteneklerimizi sergileyebileceğimiz takip görevleri, belirli bir sürede düşmanları dövme, gizli kalıp düşmanları elimine etme gibi farklı görevler mevcut.

---

Her kostümün ihtiyaç duyduğu kaynak üzerine geldiğinizde yazıyor, bu sebeple o listeye detaylıca girmiyorum efendim. Oyundaki tüm kostümlere ve kostümlerin ekran görüntülerine bakmak istiyorsanız hemen aşağıdaki görsele tıklayabilirsiniz!

Marvel's Spider-Man sadece PlayStation 4 için, 7 Eylül'de çıkış yapacak.

a-tum-kostumler-spiderman

Oyunu, Türk Telekom faturanıza 12 ay taksit ile, Playstore'dan satın alabilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum