Marvel Stüdyolarının Dördüncü Aşama Videosundan Öne Çıkanlar

Yaklaşıyor, yaklaşmakta olan

Marvel Sinematik Evreni boş geçtiği 2020 yılının acısını ilerleyen dönemlerde dört bir koldan çıkartacak. Disney+ dizileri artık hayatımızın bir parçası oldu, WandaVision ve Falcon & Winter Soldier'ın sonunu gördük önümüzde Loki dizisi var. İşin sinema kısmı ise Black Widow ile başlayacak her ne kadar Widow sinemalarla aynı anda ek bir ücret ile Disney+ üzerinden yayınlanacak olsa da bir devrin başlangıcı olacak. Ayrıca Eternals gibi evrenin külliyatı hakkında bilgi veren bir film de yine bu dönemde gelecek. 

Bu yeni dönemin tanıtımı için Marvel, bir video yayınladı. Videoda hem bazı filmlerden ilk görüntüleri gördük hem de yeni filmlerin vizyon tarihleri ve isimleri karşımıza çıktı. Özellikle işin Eternals kısmında epey heyecanlı olan büyük patron Kevin Feige, "Tıpkı ikinci aşamada Guardians ile yaptığımız gibi büyük bir araya gelme yapmak istiyoruz. Bu noktada Eternals devreye giriyor. Shang-Chi gibi yeni karakterler tanıtmak istiyoruz ki kendisi gerçekten harika. Doctor Strange'in yeni versiyonları da var. Thor değişerek ve gelişerek herkesi şaşırtmaya devam edecek." diyerek yeni dönemin ilk ipuçlarını verdi. MCU'nun dördüncü aşamasından öne çıkan son gelişmelere bir göz atalım;

Black Widow Filminden Yeni Görüntüler Geldi

Marvel Sinematik Evreni'nin dördüncü aşaması aslında resmen Black Widow filmiyle birlikte başlayacaktı. Ancak pandemi nedeniyle defalarca ertelenen film en sonunda daha fazla bekleyemedi ve Disney+ üzerinden de yayınlanmasına karar verildi. Filmin epey bir zaman önce vizyona hazır hale geldiği için hakkında en çok detaya sahip olduğumuz film Black Widow, bunun bilincinde olan stüdyo da yeni tanıtım videosunda Widow'dan yeni sahneler göstermeyi ihmal etmemiş. 9 Temmuz günü hem yayınlanacak hem de vizyona girecek olan Black Widow filminde en çok merak edilen detay ise baş kötü Taskmaster'ın yapacakları. 

Black Panther 2'nin Tam Adı Belli Oldu

Chadwick Boseman'ın üzücü bir şekilde aramızdan ayrılmasının ardından Marvel Stüdyoları Kral T'Challa'nın yerine asla başka birinin seçilmeyeceğini açıklamıştı. Daha sonra gelen haberler filmin Wakanda'nın hikayesini konu alacağını belirtti. Artık filmin tam adını da biliyoruz ve Wakanda'nın yeni sırlarını öğrenmek için geri sayıma başladık. Wakanda Forever ismiyle izleyeceğimiz devam filmi aynı zamanda Boseman'ın mirasına da sahip çıkacak. 8 Temmuz 2022'de vizyona girecek olan filmde yeni bir Black Panther görmemiz pek olası değil ama gelen söylentilere göre bu ihtimal için en güçlü aday  T'Challa'nın kardeşi Shuri. 

Captain Marvel 2'nin Yeni Adı Açıklandı

MCU'nun yeni dönemde yeni bir lider karakter arayışında. Endgame ile birlikte Tony Stark ve Steve Rogers'ın gidişi başka bir dönemin ilk işaretiydi. Bu dönemde evrenin lokomotif karakterlerinden birisi olacak olan Captain Marvel için hız kesmeden devam filminin hazırlıkları başladı. Sadece Captain Marvel'ı değil yakın gelecekte kendi Disney+ dizisiyle evrene giriş yapacak olan Ms. Marvel'ı da bolca göreceğimiz yeni filmin adı da buna göre seçilmiş. The Marvels ismiyle karşımıza çıkacak olan filmde Carol Danvers ve Kamala Khan'ı bir arada göreceğiz. 11 Kasım 2022 vizyon tarihine sahip olan The Marvels ayrıca merakla beklenen Kree-Skrull Savaşı için de kilit bir rol oynayabilir. 

Shang-Chi Filminden Yeni Görüntüler Paylaşıldı

Marvel Sinematik Evreni'ne yeni katılacak isimlerden birisi de Shang-Chi. Marvel'ın Asya Seferi için kilit role sahip olan Shang-Chi beraberinde çok çok farklı isimleri de getirecek. Iron Man filminde gördüğümüz Mandarin'in bu kez gerçek yüzüyle karşımıza çıkacağı filmden daha önce bir fragman da izlemiştik. Bu yeni videoda ise birkaç yeni sahne gün yüzüne çıkmış oldu. 3 Eylül günü vizyona girecek olan Shang-Chi and the Legend of the Ten Ring'e yaklaştıkça daha fazla detay da gün yüzüne çıkacaktır. Bakalım Marvel'ın Asya Pazarı hamlesi beklenen sonuçları verecek mi? Yoksa pandemi süreci bir başka filmi daha Disney+'ya mı sürükleyecek?

Ant-Man and the Wasp: Quantumania'nın Vizyon Tarihi Açıklandı

Ant-Man kendi başına Marvel Sinematik Evreni içerisinde oldukça küçük bir role sahip olsa da hikayeye kattıkları gerçekten devasa. Özellikle işin zaman yolculuğu ve paralel evrenler kısmında kilit role sahip olan Ant-Man filmlerinin üçüncüsü Quantmania da MCU'nun gelecek planları arasında önemli bir yer tutuyor. Adından da anlaşılabileceği üzere Kuantum boyutu ile ilgili detayların gün yüzüne çıkacağı ve bizi zaman ve mekanın değişik yerlerinde kendisinden daha büyük bir maceraya çıkartacak olan film 17 Şubat 2023'te vizyona girecek. 

Eternals Filminden İlk Görüntüler Açığa Çıktı

Eternals filmi belki de bu zamana kadar ki Marvel filmleri arasında en farklı yapıya sahip olanı. Bizleri MCU'nunu kökeninde bir yolculuğa çıkartacak olan filmin kadrosunda Selma Hayek ve Angelina Jolie gibi büyük yıldızlar yer alıyor. Taze Oscar ödüllü yönetmen Chloe Zhao'nun başında olduğu filmle ilgili beklentiler de her geçen gün yükseliyor. Yayınlanan yeni videoda ilk kez Eternals filmiyle ilgili resmi görüntüleri de görmüş olduk. Chloe Zhao geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada filmin son düzlükte olduğunu ve neredeye bittiğini açıklamıştı. Çoğu film gibi pek çok kez ertelenen Eternals için belirlenen son vizyon tarihi 5 Kasım. Filmin Black Widow gibi Disney+ üzerinden de yayınlanıp, yayınlanmayacağını ise henüz bilmiyoruz.

Guardians of the Galaxy Vol. 3'ün Logosu ve Vizyon Tarihi Belli Oldu

Marvel Sinematik Evreni'nin en güzel işlerinden birisi olan Guardians of the Galaxy epey sancılı bir sürecin ardından üçüncü filmine kavuşmayı bekliyor. Yönetmen James Gunn ile yaşanan sıkıntıların giderilmesi filmin yapım sürecini de biraz sekteye uğratmıştı. Normal şartlar altında 2022'nin ilk yarısında izlemeyi beklediğimiz Guardians 3, yaklaşık bir yıl geç olarak vizyona girecek. Aslında yaşanan pandemi sürecini de düşününce filmin ertelenmesi yapım ekibinin elini biraz rahatlatmış olabilir. Yeni logosuyla bibrlikte 5 Mayıs 2023 vizyon tarihi de açıklanan yeni Guardians of the Galaxy filminden yakın gelecekte daha fazla haber almayı umuyoruz.

Fantastik Dörtlü Yine Vizyon Tarihine Kavuşamadı

Marvel Evreni'nin ilk süper ailesi olan Fantastik Dörtlü hayranlar tarafından en çok beklenen MCU filmlerinden birisi. Disney/Fox anlaşmasından sonra hepimiz X-Men tarafından bir gelişme beklerken Marvel Stüdyoları ilk olarak F4'ün evrene dahil olacağını açıklamıştı. Film duyuralı epey bir zaman oldu ama halen vizyon tarihini bilmiyoruz. Yine de Spider-Man filmlerinin yönetmeni Jon Watts'ın bu filmi de yöneteceğini bilmek arkaplanda bir takım çalışmalar olduğunu öğrenmek açısından kıymetliydi. Bu yeni tanıtım videosunda da F4 hakkında hiçbir şey öğrenemedik. Sosyal medya üzerinden hayal kırıklıklarını paylaşan hayranlar artık bir vizyon tarihi öğrenmek istiyor. Ancak sanırım en azından 2024 yılına kadar Reed Richards ve ekibini beyazperdede göremeyeceğiz. 

Spider-Man No Way Home Görüntüleri Bekleyenlere Büyük Şok 

MCU'nun en kalabalık filmlerinden birisi olacak olan üçüncü Spider-Man filmi No Way Home bu yeni tanıtımın en büyük hayal kırıklığına yol açtı. Fantastik Dörtlü için zaten çok fazla bir umut yoktu. Ancak Eternals'ın ilk görüntülerini gördüğümüz videoda en azından No Way Home için de bir şeyler izlemeyi bekliyorduk. Ancak Marvel daha farklı düşünüyormuş ve filmden sadece bir isim kartı paylaşıldı. Belki ilerleyen dönemlerde filmin ilk fragmanıyla birlikte daha büyük bir heyecan yaratmak istedikleri için bu yola girmiş olabilirler. Lakin 17 Aralık vizyon tarihine sahip filmle ilgili halen hiçbir şey görememiş olmak biraz sinir bozucu duruyor. 

2023 yılının ortalarına kadar MCU çatısı altında izleyeceğimiz filmleri ve dizileri artık az çok biliyoruz. Tabii buradakilerin yanı sıra önümüzdeki ay başlayacak olan Loki ile birlikte, Hawkeye, She-Hulk, Ms. Marvel, Moon Knight, What If...?, Armor Wars, Ironheart ve Secret Invasion gibi diziler de yine dördüncü aşamanın içerisinde yer alıyor. Fantastik Dörtlü, Blade ve diğer yeni filmleri görmek için ise 2023'ün ikinci yarısından sonraya bakmak zorundayız. Bir diğer tartışılan konu ise geçtiğimiz günlerde duyurulan dördüncü Captain America filminin hangi aşamaya dahil edileceği, Steve Rogers'ın olası geri dönüşünü beklediğimiz bu yeni filmin mevcut MCU'yu nasıl etkileyeceği ise büyük merak konusu.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum