Marvel's Midnight Suns Fragmanında Gördüğümüz Karakterler Kimler?

Her şey tamam da Doctor Voodoo nerede?

Marvel's Avengers oyunu sonrası her yeni Marvel oyununa şüpheyle bakmaya devam ediyorum. Her ne kadar Guardians of the Galaxy'nin fragmanını umut verici bulsam da genel kanı onda da aksi yöndeydi. Bu kez Firaxis ile işbirliği yapan Marvel eski bir defteri yeni kahramanlarla açmaya karar vermiş. Midnight Suns ile birlikte sıra tabanlı bir Marvel oyunu göreceğiz. Orijinalinde Midnight Sons olan ekip Children of the Midnight Sun olarak da biliniyordu. Çizgi romanlarda zaman içerisinde epey gariplikleri de yine bu seri içerisinde görmüştük. En basit örneğiyle Black Panther bir ara Ghost Rider olmuştu...

 

Fragmanda toplam on karakter gördük. Bunlardan dokuzu Marvel Evreni içerisinde halihazırda olan isimler. Diğer isim ise tamamen düzenlenebilir olan ana karakterimiz Hunter olacak. Aman dikkat Marvel'ın son karakter yaratmalı oyunu X-Men Destiny epey büyük bir hayal kırıklığıydı. Oynanabilir dokuz karakterin yanı sıra üç yeni isim daha kadroya katılacak, bu yeni isimlerle ilgili henüz bir bilgimiz yok. O yüzden bildiklerimizle başlayalım;

Captain America: Bir Marvel ekibinde Steve Rogers varsa kendinizi güvende hissedersiniz. Hele elindeki kalkan parıl parıl parlıyorsa düşmanlar şimdiden kaçacak delik aramaya başlasın. MCU'nun ruhani lideri şimdi de Midnight Suns'ı yönetmeye geliyor. Tabii işin içine biraz eğlence katmak istiyorsanız kendisini ekibe almamanız epey olası.

Iron Man: MCU sonrası Spider-Man ile popülerlik anlamında taht yarışına giren Tony Stark'ı yeni bir Marvel oyununda görmemek epey sürpriz olurdu. Ancak bu durumda asıl sürpriz şimdilik Spider-Man'in hiçbir yerde gözükmemesi. Sony yüzünden mi yok bilemiyorum ama Captain Marvel ile birlikte ekibin hava gücünü oluşturan Tony'i sıra tabanlı bir RYO oyununda görmek isteyebilirsiniz.

Doctor Strange: Orijinal hikayede kilit bir role sahip Dr. Strange'i yine hikayenin merkezinde görmemiz epey olası. Fragmana bakınca kendisi adeta bir destek karakteri gibi gözüküyor. Muhtemelen savaşın arka saflarında büyüleriyle ekibi ayakta tutacak olan Strange hikaye olarak da dönüm noktalarının hepsinde yer alacaktır. 

Ghost Rider: Her şeyden önce bu yeni nesil Ghost Rider bir tek bana çok çirkin geliyor olamaz değil mi? Robbie Reyes'in karakteri çizgi romanlarda da çok çirkin gözüküyor. Lakin karakter olarak epey eğlenceli bir arkadaş. Twisted Metal'dan fırlamış gibi gözüken suratı ve zincirleriyle aksiyon anlarında sizi rahatlatacaktır. Yine de kendisi asla bir Johnny Blaze değil...

Nico Minoru: Runaways'i izleyen ya da okuyanlar varsa Nico'yu oradan hatırlayacaklardır. Kendisi Marvel Evreni'nin biraz daha basit Raven'ı gibi. Süper kötü babası, büyü yetenekleri ve hatta tarzı bile DC'nin en güzel karakterlerinden Raven'dan biraz fazla alıntı. Elindeki asa ile uçabilen, portallar açabilen epey güçlü bir karakter olan Minoru ile Strange'in rolü biraz benzer gibi gözüküyor. Eh Sorcerer Supreme varken benim safım belli oldu. 

Magik: X-Men ile çok uzun zamandır haşır neşir olduğum için Magik'e çok büyük bir sevgi besliyorum. Yaşadığı karakter gelişimini de düşününce hiç hayal kırıklığına uğramadım. Hem büyüyle haşır neşir olması hem de yakın dövüşte usta olması her türlü saldırı da elinizi kolaylaştıracaktır. Yeni karakterlerin kim olacağı henüz belli değil ama ben şimdiden ekibimi kurdum bile ve Magik başrollerden birisi.

Blade: Dr. Strange gibi Blade de orijinal hikayenin aktörlerinden birisiydi. Hatta Morbius da yine aynı ekipte yer alıyordu. Evet vampir ve vampir avcısı aynı takımda.. Lakin sanıyorum ki Spider-Man ile aynı sebepten Sony, Morbius'u vermeye de pek sıcak bakmamış olabilir. Neyse ki vampirler konusunda daha iyi bir uzmana sahibiz. Fragmanda ölülerin dirildiğini de görünce Blade ellerini ovuşturmaya başlamıştır. Bileğine kuvet Eric abi.

Wolverine: Kendisini fragmanda görünce bir anda 8 yaşına dönüp çılgınlar gibi sevinmeye başladım. Marvel Evreni'nin en asabi mutantı bu sefer adamantiyum pençelerini bizim için bileyecek. Oyunda kalıcı ölümlerin yer almadığını biliyoruz. Zaten iyileşme gücü sayesinde Wolverine'in ölmesi de pek mümkün değil. Eğer turlar arasında canı yenileniyorsa (ki mantıken olması lazım) oyundaki en güçlü karakterlerden birisi olacaktır. Öyle olmasa bile benim ekibimde asıl ana karakter her zaman Wolverine.

Bu dokuz karakteri cebimize koyduk ve üç yeni karakter için beklemeye başladık. Normal şartlar altında böyle bir hikayeyle pek alakası olmayacak Captain America ve Iron Man popülerlik slotlarını doldurmuş gibi gözüküyor. Olayların geçtiği evrene ve senaryoya bakacak olursak bize daha fazla "karanlık" kahraman lazım. Orijinal ekibin yıldızlarından Doctor Voodoo'yu da en kısa zamanda duyururlar umarım. Iron Fist de yine ekipte yer alabilecek potansiyel isimlerden birisi. 2022 yılının Mart ayında çıkış yapacak olan Midnight Suns'ın ilk oynanış videosunu ise 1 Eylül günü izleyebileceğiz. 

YORUMLAR
allalla
27 Ağustos 2021 11:50

Fraxis işin içinde olunca insan bir umutlanıyor, her ne kadar süper kahraman temalı bir oyun olsa da.

Umarım 400 TL gibi absürd bir fiyatı olmaz.

Parolamı Unuttum