Mass Effect'in Pinnacle Station DLC'sinin Kaynak Kodları Kaybolmuş

Legendary Edition'da eksik olan tek DLC

Mass Effect Legendary'de serinin üç oyununu da kapsayan 40'tan fazla DLC yer alacak ama bunlar arasında ilk oyunun eklentilerinden biri olan Pinnacle Station mevcut değil.

Pinnacle Station, Demiurge ismindeki üçüncü parti stüdyo tarafından geliştirilmişti ve içerisinde holografik savaş senaryoları bulunuyordu. Aslında çok da önemli bir DLC olmadığını söylemek mümkün.

Mass Effect PS3 versiyonunda da bu DLC yayınlanamamıştı, çünkü o zamanlar kaynak kodu kayıptı. Ama BioWare Legendary Edition öncesinde bu DLC'yi tekrar diriltmeye çalışmış ve konuyla ilgisi olan herkese ulaşmış.

Nihayet kaynak kodunun yedekleri bulunmuş, ama muhtemelen kodların saklandığı medya ortamı bozuk olduğundan bu kodların da bozuk olduğu anlaşılmış. Hani silinen bir dosyayı kurtarmaya çalıştığınızda bazen elinizde anlamsız bir dosya olur ya, ona benzer bir durum işte. Aslında Pinnacle Station DLC'sini baştan yaratmak da ihtimaller dahilinde olsa da bu çabaya değmeyeceğine karar vermişler. Oyunun yönetmeni Mac Walters bunun yine de üzücü bir durum olduğunu söylüyor.

Yani Pinnacle Station için Mass Effect tarihinin en talihsiz DLC'si diyebiliriz. Yedeklerin alındığı diskin bile bozulmuş olması belki de bir işarettir.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum