Matrix Esintileri Taşıyan Bir Macera: State Of Mind

Daedalic, sen ne yaptın?

Genellikle fantastik ya da absürd diyarlarda geçen macera oyunlarıyla tanıdığımız Daedalic Entertainment bu kez oldukça farklı bir oyunla, fena hâlde Matrix kokan bir bilimkurgu oyunuyla karşımızda: State Of Mind.

Firmanın önceki oyunlarının aksine üçüncü şahıs kamera açısından oynanan ve aksiyon öğeleri içeren State Of Mind’da iki farklı gerçeklik var. Birincisi savaşlarla ve tükenen kaynaklarla iyice yaşanmaz hâle gelen, robotların devriye gezdiği distopik bir Berlin. İkincisiyse insanların gerçek hayattan kaçmak için zihinlerini bilgisayara aktarıp sanal bir ütopyada yaşadığı City 5.

Bizse Richard Nolan adlı bir gazeteciyi yöneteceğiz. Richard karısı ile oğlunun zihinlerini bilgisayara yükleyerek sanal şehre geçiş yaptığını keşfediyor, fakat meydana gelen bir arızadan dolayı kendisi tam olarak geçiş yapamamış durumda. Bir yarısı City 15’te, diğer yarısıysa Berlin’de ve hem ailesine hem de bütünlüğüne kavuşmaya çalışacak. Ancak çok büyük bir ihtimalle daha büyük ve karanlık bir şeyleri açığa çıkaracak.

Oyunun en güzel yanlarından biri her iki şehrin de görsel anlamda birbirinden çok farklı görünmesi. Sanal City 15’teyken her şey düşük poligonlu ve rengarenkken Berlin’de ise daha gerçekçi ve karanlık.

state-of-mind-001

state-of-mind-001

state-of-mind-001

state-of-mind-001

Unreal Engine 4’le geliştirilen State Of Mind, 2017’nin ilk çeyreğinde PC (Steam), PS4 ve Xbox One için çıkacak. Radarınıza alın bence.

Videodaki müziği merak edenlere: Faada Freddy - Reality Cuts Me Like a Knife

YORUMLAR
Parolamı Unuttum