Mayıs Ayının Satış Şampiyonları Mortal Kombat 11 ve Nintendo Switch Oldu

MK11'in başarısı dikkat çekici

NPG Group, video oyun dünyasının Mayıs ayı satış raporlarını açıkladı. Bildiğiniz gibi NPD, Birleşik Devletler sınırları içerisinde yapılan satışları dikkate alıyor ama birkaç istisna dışında genellikle tüm dünyadaki trendleri da iyi yansıttığı için herkes tarafından dikkate alınıyor. Buna göre Mayıs ayının video oyun şampiyonu Mortal Kombat 11 oldu ve oyun zirvede ikinci ayını da tamamladı.

Mortal Kombat 11'i Sony'nin Days Gone oyunu takip ediyor. Mortal Kombat 11 ayrıca geçen ayki satışlarıyla birlikte şimdilik 2019'un en çok satan oyunu olmayı da başardı ve Kingdom Hearts III'ü geride bıraktı. Son 12 aylık satışlara baktığımızdaysa Red Red Redemption II'nin hala zirvede olduğunu görüyoruz.

Bu arada Total War: Three Kingdoms'a da bir parantez açmak lazım. Mayıs ayının en çok satan 3. oyunu olan Total War, çok uzun süredir ilk kez bir PC oyununun ilk üç içerisine girmesini sağladı ki bu gerçekten de önemli bir başarı.


Konsol tarafına baktığımızdaysa Nintendo Switch'in üstünlüğünü görüyoruz. Yalnızca donanım satışları olarak değil, dolar bazında kar olarak da 2019'un en çok kazandıran konsolu olmaya devam ediyor Switch. Mayıs ayında konsollara harcanan para geçen seneye göre %20 azalırken, yalnızca Switch'in satışları artmış.

İlk 10 oyun ise şu şekilde sıralanıyor:

  1. Mortal Kombat 11
  2. Days Gone
  3. Total War: Three Kingdoms
  4. Rage 2
  5. Grand Theft Auto V
  6. Super Smash Bros. Ultimate
  7. Red Dead Redemption II
  8. MLB The Show 19
  9. Minecraft
  10. NBA 2K19
YORUMLAR
xlight007
19 Haziran 2019 14:10

bence mk yi legendary edition çıkınca alın yarım oyun satıyorlar açgözlüler,20 dlc karakter ne ya

Parolamı Unuttum