Meğer Usama bin Ladin Tam Bir Retro Oyun Hastasıymış

Hobilerim retro oyun oynamak, anime izlemek, bomba...

Kırk yıl düşünsem Usama bin Ladin'le ortak bir yanımızın olabileceği aklıma gelmezdi. Meğer çağımızın en korkunç teröristlerinden biri olan Usama bin Ladin de bir retro oyun sevdalısıymış sevgili Oyungezerler.

11 Eylül saldırısının emrini veren El Kaide lideri Usama bin Ladin 2011 yılının Mayıs ayında düzenlenen bir operasyonla öldürülmüştü. Haliyle saklandığı yerde pek çok istihbarat ele geçirildi ki bunların arasında Bin Laden'in hard diskleri de bulunuyordu. CIA aradan geçen 6 yılın ardından, 1 Kasım itibariyle ele geçirilen 470,000 dosyayı paylaşıma açtı. Haberin kalanını okumadan bir an önce şu dosyalara bakayım diyorsanız sizi CIA'in resmi sayfasına alayım.

Yayınlanan dosyalar arasında Usama bin Ladin'in günlüğü, 18000'den fazla belge, 80000 civarında konuşma ve görüntü kaydı bulunuyor ama bizi asıl ilgilendiren bu kısımlar değil. Usama bin Ladin'in ele geçirilen dosyalarından öğrendiğimiz bir şey var ki o da bu ünlü teröristin tam bir retro oyun ve anime hastası olduğu.

Ses, belge, resim ve video şeklinde dört kategoriye ayrılmış olan bu dosyalar arasında Pac-Man, Sunset Riders, U.N. Squadron gibi oyunlardan ana ekran ve oynanış ekranı resimleri, Street Fighter 4: The Ties That Bind animesi falan bulunuyor. Artık bu dosyaları oturup torrentten mi indirdi onu bilmiyoruz tabi ama bu resimlerden Usama bin Ladin'in muhtemelen MAME ile haşır neşir olduğunu anlayabiliyoruz. Kendisini Super Street Fighter II oynarken hayal edebiliyor musunuz?

Resimlerde yalnızca eski arcade oyunları değil, Command & Conquer Tiberian Sun falan da var. En azından oyun zevki varmış.

Bunlara ek olarak bir de bootleg oyun resimleri var ki bu oyunlar da genelde çıplaklık içeren arcade oyunları. Bilirsiniz işte, mesela poker oynayıp kız soymalı oyunlar olur ya, onlar gibi. Google'da Untouchables MAME ve Perestroika Girls MAME diye aratırsanız neden bahsettiğimi göreceksiniz.

CIA yayınladığı dosyaların arasında ele geçirdiği bazı dosyaların yer almadığını da açıklamış. Bunlar arasında milli güvenliği tehdit edebilecek dosyalar, telif hakkıyla korunan dosyalar, pornografik yayınlar falan varmış. Hatta yayınlanmayan bu dosyalardan bazılarına örnek vermişler, aralarında Antz, Cars, Ice Age: Dawn of the Dinosaurs gibi filmler, Final Fantasy VII gibi oyunlar ve çeşitli Usama belgeselleri de bulunuyormuş. Bu belgesellerden birinin ismi "Where in the World is Osama bin Laden". Belki hatırlarsınız, eskiden çok ünlü bir retro oyun serisi vardı Where in the World is Carmen Sandiego diye. 5-6 yaşlarındayken Commodore 64'te bolca oynardım, belki bu belgesel de Usama'yı küçüklüğüne götürmüştür kim bilir.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum