Mesut Özil, PES 2020'nin Çin Versiyonlarından Çıkartıldı!

Mesut'suz PES olur mu?

Siyaset gün geçtikçe oyun dünyasının içerisine daha fazla girmeye devam ediyor. Skandal bir karar bu kez de Çinli dev oyun üreticisi NetEase'den geldi. Firma, Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil'in Çin hükümetine karşı yaptığı yorumlar sebebiyle dağıtıcılığını yaptığı 3 farklı oyundan Özil'in çıkarılacağını açıkladı.

South China Morning Post'un haberine göre NetEase'in Özil'i çıkartacağı oyunlar arasında PES 2020 Mobile da bulunuyor. Firmanın Weibo isimli platform üzerinden (bir nevi Twitter) yaptığı açıklamada yıldız oyuncunun "sahte haberlerden" etkilendiği ve firmanın oyuncunun açıklamalarını "anlamadığı, kabul etmediği ve affetmeyeceği" belirtilmiş.

Mesut Özil'in Doğu Türkistan'daki Uygur Türklerine gönderdiği mesaj, "#hayırlıcumalardoğutürkistan" etiketi ile Twitter hesabında durmaya devam ediyor. Özil, yaptığı paylaşımda Çin'in Uygur Türklerine yaptığı ifade edilen zulüm ve işkencelerden bahsediyor. Çin hükümeti bu iddiaları yalanlıyor olsa da başka kaynaklar 1 milyondan fazla Uygur Türkünün toplama kamplarında olduğunu belirtiyor.

Arsenal'in yıldız oyuncusuna bir destek de ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'dan geldi. "Gerçeğin eninde sonunda ortaya çıkacağını" ifade eden bir tweet paylaşan Pompeo, Uygur Türklerine yapılan bu zulmü kınadıklarını ifade etti.

YORUMLAR
sSnake
20 Aralık 2019 11:40

He tamam Pompeo anladık, Uygur Türklerinin iyiliğini düşünmekten geceleri uyuyamıyorsun. Hadi Amerika Çin'e de demokrasi götürsün Ortadoğuya götürdüğü gibi de görelim. Hong Kong ile direnç kırma çabalarınızdan daha fazlası gerek.

Parolamı Unuttum