Metacritic, İnceleme Bombardımanlarıyla Daha Aktif Mücadele Edecek

Son kurban Burning Shores oldu

Son günlerde Metacritic'te Horizon Forbidden West'in Burning Shores DLC'si oyuncular tarafından olumsuz inceleme bombardımanına tutuluyor. Oyunun Metacritic'teki eleştirmen ortalaması şu an 82, kullanıcı ortalaması ise bir miktar yükselişle 4'e çıkmış durumda.

Olumsuz incelemelere baktığınızda dünya kadar 0 notu olduğunu görüyorsunuz. Bir oyuna 0 vermek gibi saçmasapan bir davranışın arkasındaki sebepleri burada tartışmaya lüzum yok, ama Burning Shores özelinde konuşacak olursak Guerilla Games'in oyunun hikayesinde yaptığı bazı seçimler bazı oyuncuların hoşuna gitmeyince yapıştırmışlar 0 puanı. Haliyle bunun Guerilla Games açısından da bir hayli can sıkıcı bir durum olduğu gerçek.

Metacritic'in ebeveyn firması Fandom, bu gelişmeler üzerine bundan sonra kendi platformları üzerinden nefret yaymaya ve saygısızca inceleme yazarak bombardıman yapanlara karşı daha etkin bir mücadele yürüteceğini açıkladı.

Sahip oldukları araç ve programları gelitşireceklerini, moderasyonu sıklaştıracaklarını da söylüyor Fandom.

"Metacritic, Horizon Forbidden West Burning Shores hakkında yapılan küfürlü ve saygısız yorumların farkındadır ve kullanım koşullarımızın ihlallerini takip etmek için moderasyon sistemimiz devrededir" diye de eklemiş Fandom.

The Last of Us II yine hikayesi sebebiyle inceleme bombardımanına uğramıştı. Resident Evil 4 Remake keza öyle, hatta Ada Wong'u seslendiren Lilly Gao sosyal medyada da tacize uğradı. Metacritic'in bu konuda daha aktif önlemler alması gerçekten de son derece gerekli.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum