Metro Exodus’tan Çorak Topraklarda Geçen Yeni Oynanış Videosu

Good hunting, Stalker

Metro Exodus’un çıkmasına tam bir ay kala oyunun ambargosu da kalktı ve etraf bir anda bir sürü yeni oynanış videosuyla doldu. Metro Exodus’un deneme kopyasını edinen şanslı ecnebi meslektaşlarımız bir yandan oyunu oynarken bir yandan da hunharca içerik üretiyorlar. Bu videoların ortak noktasıysa daha önce görmediğimiz, yeni bir haritada geçmesi. Biz de bunlardan en az sürprizbozanlı ve yorumsuz olanını seçip sizlerle paylaşmaya karar verdik.

Bu sefer kış değil, yaz mevsimindeyiz ve karşımızda karlarla kaplı İdil Nehri kıyıları yerine daha çok Fallout, Wasteland ve Stalker’ı andıran, kumlarla kaplı çorak topraklar var. Videonun ilk dakikalarında Artyom’un her zamanki haritasını kullandığını, ne kadar canımızın ve havamızın kaldığını yine saatimizden öğrendiğimizi görüyoruz. (0:58) Hemen ardından yeni bir mutant türü çıkıyor karşımıza. Hem de kumların altına kamufle olmuş şekilde ve bir anda fırlayarak! (1:28)

 Videonun genelinde daha çok silah çeşitlerini ve buruş mekaniklerini görüyoruz. Artyom 9 dakika boyunca insan mutant demeden Rusya’nın çorak topraklarında kurşunla adalet dağıtıyor. Tam bir kahraman!

Yapımcıların özellikle üstünde durdukları silah modifikasyonu sistemini hem 3:30’da hem de 6:01’de görebiliyoruz. Açıkçası sunulan çeşitlilikten bir hayli etkilendim. 4:02’de de sürpriz bir şekilde araç kullanma mekanikleriyle karşılaşıyoruz. Daha önce belirtmişler miydi hatırlamıyorum ama oyunda araç sürebileceğimizi öğrenmek hoş bir sürpriz oldu benim için.

"Nerede o klostrofobik atmosfer! Bu Metro değiiiil!” diye ağlamak üzere olanlarıysa 7:22’deki karanlık, basık ve mutant kaynayan ofis binasına alıyoruz. Yapımcılar açık arazide dolaşırken bu tür binalara, yeraltı mağaralarına ve eski kanalizasyon tünellerine sık sık gireceğimizi ve karanlık ortamlarda savaşmak zorunda kalacağımızı daha önce de belirtmişti zaten. Artyom’un o sempatik mutantlarla sarmaş dolaş olduğunu bizzat görmek içime ayrı bir su serpti (!) doğrusu.

Metro Exodus, 15 Şubat 2019’da PC, PS4 ve Xbox One için çıkmış olacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum