Metro Oyunlarının Animasyon Tasarımcısı, Ukrayna’daki Çatışmalarda Vefat Etti

Çok üzücü bir durum…

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali, pek çok alanda olduğu gibi oyun sektörü açısından da çok olumsuz sonuçlar doğurdu, doğurmaya devam ediyor. Geliştirme süreçlerinin uzaması ve ertelenen oyunlar işin en tolere edilebilir, sineye çekilebilir yanı belki de. Bütün bunlardan daha acı bir tablo var; oradaki insanların canlarının tehdit altında olması.

Bunu Stalker 2 ekibinden gayet iyi biliyoruz, bir kısmı ülke dışına çıkarken bir kısmının ülkelerinde ayakta durmaya, hayatta kalmaya çalıştıklarını öğrenmiştik -ki bu gerçekten insanın canını acıtan bir tablo.

Ne yazık ki, bugün Ukrayna'dan acı bir haber geldi. Remedy Entertainment'ten Leonid Stepanov’un Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Metro oyunlarında animasyon tasarımcısı olarak görev alan Andrii “Nizrok” Korzinkin’in, Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü ve bağımsızlığını korumak için verdiği mücadele esnasında hayatını kaybettiği belirtiliyor. Stepanov, arkadaşı Korzinkin’in yetenekli bir animasyoncu, muhteşem bir insan ve gerçek bir kahraman olduğunu ve onu çok özleyeceklerini belirterek tamamlamış mesajını.

Mesajda alıntılanan paylaşım da Korzinkin'in ne kadar iyi bir tasarımcı olduğuna güzel bir örnek teşkil ediyor. Böyle bir yetenek, anlamsız bir savaşın kurbanı oldu. Söyleyecek söz bulmakta zorlanıyorum. Gerçekten çok üzgünüm. Umarım bu lüzumsuz mücadeleler, kanlı savaşlar bir an evvel son bulur, insanlık daha fazla acı çekmez. Bizler de sadece oyunların iyi mi kötü mü olduğunu tartışır, bununla ilgili haberler veririz.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum