Metro Serisinin Yazarı Dmitry Glukhovsky Sıradaki Oyun Üzerinde Çalışıyor

Bana bunlarla gelin!

Metro serisinin yazarı Dimitry Glukhovsky, 2016’da Metro 2035’i yayınladıktan kısa bir süre sonra gerçekleştirdiği bir soru cevap etkinliği sırasında Metro romanlarını tamamladığını, ama bu Metro hikayesinin bittiği anlamına gelmediğini söylemişti. “Artyom ile ilgili ana mesele 2035'te çözüldü. Başka Metro kitapları olmayacaksa da bu Artyom’un hikayesinin farklı medya türlerinde devam etmeyeceği anlamına gelmez” diyordu Glukhovsky.

Aslında serinin oyunlarını göz önünde bulundurduğumuzda bu gayet anlamlı geliyor. Metro: Last Light, serinin ikinci kitabı olan Metro 2034’ü değil başka bir hikayeyi anlatıyordu. Oradaki hikaye bir anlamda Metro 2035 için de bir altyapı, bir geçiş hikayesi gibi görev görmüştü. Bu yıl çıkan Metro Exodus da benzer şekilde, Metro 2035’i esas almadan, ama oradaki karakterlerden istifade ederek bir başka hikaye sunmuştu bizlere. Her iki örnek de romanlarla oluşturulan Metro evreninde, farklı hikayelerle gayet güzel oyun deneyimleri sunulabileceğini gösteriyordu bizlere.


Şimdi de Glukhovsky’nin Instagram hesabından yaptığı bir paylaşımla oyunların devamının geleceğini öğrenmiş olduk. Glukhovsky, “Metro oyun serisi devam edecek. Hikaye üzerinde çalışıyorum” diyor.

Sizler de benim gibi bu serinin büyük bir hayranı iseniz, eminim bu haber sizleri de sevinçten havalara uçuracak, gözlerinizin dolmasına yol açacaktır:) Büyük bir merakla bekliyoruz. Çok yakından takipteyiz.

YORUMLAR
creepylord
16 Ağustos 2019 17:07

Doyamadık Exodus'a zaten. Yapsın yaptırsın çalışsın Dimitri başkan :)

Parolamı Unuttum