MicroProse, Üç Oyunla Geri Dönüyor!

Bu ne güzel bir sürpriz

Sid Meier ve Bill Stealey tarafından 1982 yılında kurulan MicroProse zamanının en büyük stüdyolarından biriydi. Zaten Meier ismini gördüğünüzde aklınızda bir ampul yanmıştır; Civilization, Civilization II, UFO: Enemy Unknown, Darklands, F-15 Strike Eagle ve Railroad Tycoon başta olmak üzere sayısız klasiğin altında imzası bulunan stüdyo 2001 yılında Infogrames'e satılmış ve sonrada tüm ofisleri kapatılmıştı.

İşte o MicroProse geri dönüyor ve basın bültenindeki cümlelere bakılırsa "oyun dünyasını strateji ve simülasyon türlerindeki yüksek kaliteli ve orijinal oyunlarla sallamaya geliyor". Stüdyonun sözünü ettiği oyunlardan üçünün Steam sayfaları açıldı bile ancak çıkış tarihleri şimdilik belirsiz.

İlk oyun Second Front, XCOM benzeri bir oynanış sunacak olan, 2. Dünya Savaşı temalı bir oyun. Bültende oyunun önceden hazırlanmış hazır savaşlar değil, kayıpların, yorgunluğun ve deneyimin etkilerinin görüleceği süregelen çatışmalar sunacağı söylenmiş.

İkincisi Sea Power: Naval Combat in the Missile Age; bu da denizde geçen bir çatışma oyunu. Oyunda modern deniz savaşlarında NATO ve Varşova Paktı kuvvetlerini kullanabilecekmişiz.

Üçüncü oyunun ismiyse Task Force Admiral. Bu oyun tek kişilik bir deneyim sunacak ve Pasifik Savaşında geçecek.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum