Microsoft Xbox One'a Özel Oyunların Sayısından Memnun Değil Gibi

Konsola daha fazla özel oyun şart

Xbox One X bugün itibariyle tüm dünyada çıkışını gerçekleştiriyor. Konsol ile ilgili yaygın kanılardan biri insanları Xbox One X almaya özendirecek kadar özel oyununu olmayışı ve Xbox yöneticilerinden Shannon Loftis bu konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Loftis 2017 ve 2018 yılı içerisinde yayınlanacak olan Xbox One'a özel oyunlara son derece güveniyor olsa da 'keşke bunların sayısı daha fazla olsaydı' demeyi de ihmal etmemiş.

"Sunduğumuz oyunların oldukça iyi ve sağlam olduğunu düşünüyorum. Oyuncuların daha fazlasını istediğinin farkındayım. Şöyle iki düzine daha süper güçlü özel oyunumuz olmasını istemez miydim? Elbette isterdim. Aslında daha fazla sayıda özel oyun geliyor, üzerinde çalıştığımız ama henüz açıklamadığımız oyunlarımız var. Ama genele bakacak olursak Xbox One X'in çıkışıyla birlikte sunduğumuz oyunlar hakkında iyi hissediyorum" demiş Loftis.

> Xbox One X'in İnceleme Yorumları Yavaş Yavaş Ortaya Çıkıyor

Söz konusu Microsoft'a özel oyunlara baktığımızda Forza Motorsport 7, Cuphead ve Super Lucky's Tale gibi isimler görüyoruz ki bunlardan ikisi zaten yayınlandı, Super Lucky's Tale de bugün Xbox One X'in çıkışıyla birlikte yayınlanacak. Listeye bir de 12 Aralık'ta PUBG eklenecek ve bu oyun da bir süreliğine Xbox One'a Özel kalacak. Ancak şöyle de bir durum var, bildiğiniz üzere Microsoft artık Xbox One oyunlarını Xbox Play Anywhere sistemi ile PC için de sunuyor. Hal böyle olunca da oyuncuların kafasında "bu oyunlar PC'de de oynanabildiğine göre bunlara Xbox One'a özel denebilir mi' sorusu oluşuyor haliyle.

"Xbox Play Anywhere ve oyunların PC'de de oynanabilmesi hakkında görüşlerimi açıklayacak olursam... Oyunları daha fazla platformda, daha fazla oyuncuya sunmanın neden kötü bir şey olduğunu anlamıyorum, özellikle de çok oyunculu senaryoları göz önüne düşünürsek" demiş Loftis. Zaten kimse bunun kötü bir şey olduğunu söylemiyor ki, sadece 'bizim konsolumuza özel' cümlesini anlamsızlaştırdığını düşündürüyor bu. Tabi Microsoft'un yaptığı araştırmaya göre Xbox Play Anywhere oyunlarını PC'de ve Xbox One'da oynayan oyuncu havuzlarının pek kesişmediğini de görmüşler ama oyuncuların derdinin ne olduğunu anlamak pek de zor olmasa gerek.

Xbox One'a özel olarak bu yıl Crackdown 3 de çıkacaktı ama oyun 2018'e ertelendi. Ayrıca diğer iki özel oyun Scalebound ve Fable Legends da iptal edilince özellikle Xbox One X'in çıkışına denk gelen özel oyun sayısı da iyice azalmış oldu.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum