Microsoft Engelliler İçin Özel Bir Oyun Kumandası Tasarladı

Çok güzel hareketler bunlar

Microsoft'tan takdir edilesi bir hamle geldi ve firma engelliler için özel olarak tasarlanmış yeni oyun kumandasını duyurdu. Geçtiğimiz hafta sızan görsellerden cihazın neye benzeyeceğini biliyorduk ama yayınlanan video ve resmi açıklamayla birlikte Xbox Adaptive Controller kesinlik kazanmış oldu.

Bu özel kumandada programlanabilir durumda iki büyük düğmeye ek olarak tam 19 adet de giriş bulunuyor. Bu 19 giriş Xbox kumandaların çeşitli fonksiyonlarını başka kumandalara veya düğmelere atama imkanı sunuyor. Örneğin bir pedal aksesuarı kullanarak Xbox'ın dilediğiniz fonksiyonlarını kullanabiliyorsunuz. Bu sayede engellilerin kumandalarını her türlü oyunu rahatça oynayabilecek şekilde özelleştirmesi mümkün olacak.

Yayınlanan videoda bunun çok güzel örneklerini görmek mümkün. Örneğin sağ elini kullanamayan bir serebral palsi hastasının bu yeni kumandayı ne kadar rahatça kullanabildiğini görüyoruz. Örnekler bununla da sınırlı değil, videoyu lütfen izleyin ve Microsoft'un gerçekten ne kadar önemli bir iş yaptığını anlayın istiyorum. Bizler oyun oynamayı seven insanlarız, zaten bu ortamda birarada bulunmamızın başlıca sebebi bu. Bu keyfi çeşitli sorunlardan ötürü yaşayamayan insanlar için yapılan böylesi bir çalışma her tür takdiri hak ediyor bence.

Microsoft bu yeni kumandayla ilgili detayları E3'te açıklayacak ve cihaz Microsoft Store üzerinden 99.99$ karşılığında satılacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum