Microsoft Flight Simulator 2020, Serinin En Başarılı Oyunu Oldu

Kısa sürede 2 milyon oyuncuya ulaşmayı başardı

Microsoft Flight Simulator’ın ilk çıkış yaptığı günden bugüne dile kolay tam 38 sene geçmiş sevgili Oyungezerler. İlk oyunu 1982’nin Kasım ayında oyun severlerle buluşan seri, o günden bugüne sanal dünyanın pilotlarına çeşitli oyunlarla ev sahipliği yaptı. Bu serinin son oyunu da geçtiğimiz aylarda oyun severlerle buluşan Microsoft Flight Simulator 2020 oldu.

MFS 2020, tanıtımlarıyla birlikte oldukça dikkat çeken bir yapım olmuştu zaten. Sonuçta tüm dünyayı gerçeğe olabildiğince uygun modelleyen bir oyun bizleri bekliyordu. Hava durumunun gerçekçi modellemesi ve gerçekçi uçuş tecrübesi vaatleri de eşlik etti bu vaade. Oyun çıktıktan sonra da vaatlerini çok büyük oranda gerçekleştirdiklerini gördük. Böyle bir teknik başarıya şapka çıkarılır, öyle değil mi?

MFS 2020 tam da beklendiği gibi serinin en popüler oyunu olmayı başardı. MFS’nin patronu Jorg Neumann'ın paylaştığı bilgilere göre 2 milyon sanal pilotumuz MFS semalarında süzülüyormuş.

> Microsoft Flight Simulator - İnceleme

2021’in yaz aylarında Xbox Series X/S versiyonu da gelecek olan oyunun güncelleme çalışmaları da hız kesmeden devam ediyor. Bu şekilde devam ettikçe daha çok oyuncuyu kendisine çekmeyi de başaracaktır.

MFS 2020, TGA 2020’de Yılın En İyi Simülasyon / Strateji Oyunu dalında ödüle uzanmıştı. Simülasyon ile stratejiyi aynı kefede değerlendirmek ne kadar yerinde bir karar, onu sizin takdirlerinize bırakıyorum. Ama MFS 2020’nin yalnız bu yılın değil son yılların en başarılı simülasyon oyunu olduğuna şüphe yok.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum