Microsoft'un Odayı Oyun Alanına Çevirmede İkinci Denemesi

Bu sefer olur mu ki?

Illumi Room'u kimler hatırlıyor?

Hani Microsoft'un Kinect teknolojisiyle birlikte projeksiyon makinesini kullandığı, oyunun tüm duvarımızda canlandığı o proje. Problem değil, insanlık hali unutulur böyle şeyler. O nedenle buradan gidip, Microsoft'un bir zamanlar neyin peşinde koştuğunu hatırlayabilirsiniz. Ama bu proje fazla pahalı olduğu için rafa kaldırılmıştı en son. Ama Microsoft boş durmuyor, yeni şeyler denemeye devam ediyor.

RoomAlive, yakın zamanda evinizde görmeyi ummadığınız, sadece bir teknoloji demosu aslında. Birden çok derinlik ölçen kamera (Kinect'i kullanıyor ekip) ve projeksiyon makinesinin birleşiminden oluşuyor. Evet, tanesi 2000TL'lere yaklaşan projeksiyon makinelerinden birkaç tane var. Neyse, biz demoya dönelim.

RoomAlive, sadece tek bir duvarı değil tüm odayı bir oyun alanına çeviriyor. Kalibrasyon konusunda kendi kendine çalışan, ardından şimdilik yapılmış dört teknoloji demosunda gözüktüğü üzere size macera yaşatan bir sistem.

Evet, kolay kolay olacak şey değil. Hem o genişlikte boş alanı olan oda kimde var. Ama insanları takdir etmek lazım, sonuçta yenilik için çalışıyor Microsoft.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum