Microsoft'tan Üzücü Açıklama: Scalebound İptal Edildi

Microsoft platformlarına özel olarak geliştirilen Scalebound için iptal kararı alındı.

 Gerek yeni nesil konsol satışlarında, gerekse konsola özel içerik(exclusive) üretiminde rakibi Sony'nin oldukça gerisinde kalan Microsoft, gün içerisinde çıkan dedikoduları doğruladı.

Microsoft'tan bir yetkili IGN'e yaptığı açıklamada "Detaylıca ve dikkatlice düşündükten sonra Microsoft Stüdyoları olarak Scalebound'u geliştirmeyi durdurma kararı aldık.Hayranlarımız için bu sene içerisinde Halo Wars 2, Crackdown 3, State of Decay 2, Sea of Thieves ve diğer harika projelerimizi bitirip yayımlamak için sıkı bir çalışma içerisindeyiz." ifadelerini kullandı.

Yetkili, Scalebound'un geliştirme haklarının Microsoft'ta mı yoksa oyunu geliştiren Platinum'a mı ait olduğu sorusuna ise "Ortaklarımızla yaptığımız anlaşmaların detayları hakkında konuşmuyoruz." diyerek yanıt verdi. 

Scalebound E3 2014'te duyurulmuş, 2016'da çıkması hedeflenen oyun "daha kaliteli bir yapım sunmak" amacıyla 2017'ye ertelenmişti. Microsoft'un Platinum Games ile başka bir projede çalışıp çalışmayacağı da ayrı bir merak konusu, zira aynı yetkili bu soruyu da yanıtsız bıraktı.

Scalebound'un E3 2014'te büyük bir heyecan yarattığını düşünürsek iptal kararının sebebi daha da merak uyandırıcı bir hal alıyor. Microsoft'un oyunun PC sürümü için 2016 yazından beri geliştirici firmalarla iletişim halinde olduğu da biliniyordu.

Merak edenler için hemen aşağıda bir oynanış videosu var.

Scalebound, Draconis isimli hayali bir mekanda geçecekti. Bu hayali evrende ana karakterimiz Drew ve ejderhamız Thuban ile maceradan maceraya koşacaktık. Scalebound'un aksiyon rol yapma oyunu olması hedeflenmişti ancak proje muhtemelen sonsuza kadar tozlu raflara kaldırıldı.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum