Microsoft'un Project xCloud Servisi Tüm Dijital Xbox One Oyunlarını Destekleyecek

Tüm Xbox One oyunları avucunuzun içinde

Microsoft'un üzerinde çalıştığı Project xCloud yayın servisi oyunların herhangi bir cihazda yayın yoluyla oynanabilmesini sağlayacak, en azından teoride hedeflenen şey bu. Bu sayede istediğiniz Xbox One oyununu akıllı telefonlar da dahil olmak üzere farklı ekranlarda rahatça oynayabileceksiniz. Bu da özellikle yeni jenerasyonda oyun oynamayı daha 'ulaşılabilir' ve 'ucuz' hale getirecek. Tabii tekrar ediyorum, bunlar hep teorik hedefler.

Oyunların Netflix'i olmak isteyen Microsoft, xCloud hakkında en yeni bilgileri mart ayındaki GDC'de açıklayacak ancak o sunuma dair açıklamada dikkat çeken bir ibare bulunuyor: Project xCloud, tüm dijital Xbox One oyunlarını destekleyecek. Yani şu an Microsoft Store'da gördüğünüz tüm Xbox One konsol oyunlarını dilediğiniz mobil cihazda oynamanız mümkün olacak.

Cümlenin seçiliş cinsinden şimdilik geri uyumluluk yoluyla Xbox One'da oynanan oyunların sisteme dahil olmadığı anlamını çıkarıyoruz ama bunun detayları da herhalde GDC'de açıklanır.

Yayın alanında Microsoft'un ciddi rakipleri olacak, Google ve Amazon gibi. Ancak bu özellik bir anda xCloud'un devasa bir kütüphaneye sahip olmasını sağlarken, diğerleri anlaşma yaptıkları oyunları servislerine adapte etmek zorunda olacaklar. Bunun da Microsoft'a önemli bir avantaj sağlayacağı kesin.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum