Microsoft'un Yeni Stüdyosu The Initiative'e God of War'dan Transfer!

The Initiative inisiyatif alıyor

E3 2018'in en ilgi çekici haberlerinden biri Microsoft'un stüdyo atağıydı. Ninja Theory, Compulsion Games, Playground Games ve Undead Labs'i bünyesine katan Microsoft, bir de The Initiative isminde yeni bir Santa Monica stüdyosu kurmuştu. Bu yeni stüdyonun henüz ne üzerinde çalıştığı belli değil, hatta bir şeyler üzerinde çalışıyorlar mı onu bile bilmiyoruz. Ama görünüşe göre çeşitli stüdyolardan tecrübeli isimleri kapmaya başlamış bile.

The Initiative'in stüdyo başkanı Darrell Gallagher LinkedIn üzerinden yaptığı açıklamada stüdyoya kattıkları bazı isimleri açıkladı ama hemen ardından da bu mesajı sildi. Sanırım ortada aslında gizli tutulması gereken bir şeyler olsa gerek.

Gallagher'ın mesajına göre ekibe katılan yeni isimler arasında God of War'un baş yapımcısı Brian Westergaard, Rockstar Games'ten Christian Cantamessa, Crystal Dynamics'ten Tomb Raider ve Rise of the Tomb Raider'ın yardımcı yönetmeni Daniel Neuburger, Microsoft'tan Blake Fischer, Riot, Respawn ve EA'de görev yapmış Annie Lohr ve yine Crystal Dynamics'ten Lindsey McQueeney gibi isimler bulunuyor.

Gallagher mesajını silmiş olsa da, ismi geçen çalışanlardan bazıları LinkedIn sayfalarını güncelleyerek The Initiative'e katıldıklarını açıkladılar bile. Ancak bu gruptaki belki de en ünlü isimlerden olan Westergaard ve Neuburger'in güncelledikleri sayfalarında hangi rolleri üstlenecekleri belirtilmemiş. Red Dead Redemption'ın baş tasarımcısı ve yazarlarından Christian Cantamessa ise yeni stüdyoda hikaye danışmanı görevini üstleneceğini teyit etmiş durumda.

Listedeki isimlerden bazılarını daha önce duymamış olabilirsiniz ama tümünün de alanlarındaki en iyi isimlerden olduğunu söylemek mümkün. Dolayısıyla Microsoft'un çok sağlam bir şeylerle karşımıza çıkmaya hazırlandığını tahmin etmek güç değil, bakalım bekleneni verebilecekler mi?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum