Microsoft, Xbox Game Pass İçin Bir ‘Aile Planı’ Sunabilir

Gayet de güzel olur

Xbox Game Pass, şu an piyasadaki en avantajlı abonelik sistemlerinden birisi. Hatta yeni nesil konsollarda tercihini Xbox Series’ten yana yapanlar için de büyük avantaj. Tabii sadece konsol cephesiyle sınırlı kalmayıp PC kullanıcılarını da işin içine dahil etmiş olmaları da bu sistemin bir başka artısı.

Ama Microsoft, bu kadarla da yetinmek niyetinde değil. En baştan beri hedeflerini olabildiğince çok oyuncuya ulaşmak şeklinde ortaya koymuşlardı. Dolayısıyla bu yönde sürekli olarak bir arayış içerisinde olmaları da gayet doğal. Bunun bir örneğini de Phil Spencer’ın Jeff Binns isimli bir Twitter kullanıcısının mesajına verdiği yanıtta görüyoruz.

Jeff Binns, mesajında Game Pass için bir “Aile” planı düşünüp düşünmediklerini soruyor; Spotify ve Apple Music gibi servislerde belirli bir ücret karşılığında 5 kişiye kadar kullanılabilmesini de örnek olarak veriyor. Evde birden çok konsol olunca böyle talepler de gelebiliyormuş demek ki :)

Phil Spencer ise yanıtında, böyle bir şeyin akıllarına geldiğini ve gelecekte uygulamaya koymak istediklerini belirtmiş. Halihazırda “Home Console” özelliği ile aynı konsolda birden çok kişinin bundan yararlanmasının mümkün olduğunu, ama birden çok konsolu bulunan aileler için bahsedildiği gibi bir “Aile Planı”nın daha faydalı olabileceğini de ifade ediyor.

Bence de güzel bir fikir. Önümüzdeki dönemde Microsoft’tan bu yönde bir hamle bekleyebiliriz. Peki bu PlayStation cephesinde bir karşılık bulur mu, ne dersiniz?

YORUMLAR
allalla
16 Aralık 2020 09:47

DH ölücüleri bu haberi beğendi.

Decypher
allalla
16 Aralık 2020 13:52

Ben de beğendim :p


Parolamı Unuttum