Microsoft, Xbox Series S'i Duyurmak İçin Neyi Bekliyor?

Duyurun gitsin

Bazı firmalar sır saklamakta pek başarılı olamıyorlar ve yapmak istedikleri sürprizlerin de pek bir anlamı kalmıyor. Bu cümleyi okuduğunuzda eminim ki aklınıza ilk gelen isim Ubisoft olmuştur :) Sırf son zamanları düşündüğümüzde bile Watch Dogs 2'den Assassin's Creed Valhalla'ya, Far Cry 6'ya kadar çoğu oyunu sızan stüdyo bir türlü oyuncuları şaşırtmayı başaramıyor. Ama Microsoft da pek farklı sayılmaz.

Microsoft, yeni nesil konsolu Xbox Series X'i duyurduğundan beri, bunun bir de daha az güçlü, daha ucuz bir versiyonu olabileceği konuşuluyordu. İlk başlarda bu konuşmalar tahminlere dayanıyordu ama sonradan Lockhart kod isminin ortaya çıkması bu konsolun varlığına en büyük işaret kabul edildi ve Microsoft'un da artık bu açıklamayı yapmasını beklemeye başladık.

Başladık ama arada Xbox sunumları olmasına, hatta Xbox Series X'in özellikleri tanıtılmasına rağmen yeni konsolun ismi bile geçmiyordu. Bu esnada yeni konsola bir isim belirlenmişti bile: Xbox Series S. En mantıklı harf seçimi buydu, çünkü Microsoft bu nesilde de Xbox One S isimli ucuz bir versiyon çıkarmıştı.

Sonrasındaysa bu konsol iyice gün yüzüne çıktı bildiğiniz gibi. Bazı yerlerde erkenden satışa sunulan yeni nesil kontrolcülerin kutularında kontrolcünün Xbox Series X ve Xbox Series S uyumlu olduğu yazıyordu. Microsoft ortalıkta dolaşan kutu görüntülerine rağmen açıklama yapmadı.

Geçen gün bu konuda kesinliği su götürmez bir kanıt daha gördük; bir kullanıcının satın aldığı yeni kontrolcünün kutusundan çıkan Game Pass Ultimate Deneme Kodu kartonunda yeni nesil konsolların ismi "Xbox Series X | S" şeklinde yazıyordu. Yani Microsoft zaten üretime geçtiği kutularda ve kartonlarda uzun zamandır Xbox Series S ismini kullanıyor. Bunların belki de erkenden piyasaya düşmemesi lazımdı, ama düştüler.

Hal böyle olunca da Microsoft'un artık ısrarla bu konsolu duyurmamasının bir esprisi kalmıyor. Şimdi önümüzde Tokyo Game Show var ve bu şovun açılış sekansının ardından Microsoft'un 1 saatlik sunumu başlayacak. Tokyo Game Show'da Sony yerine Microsoft'u bu kadar önde görmek zaten sürpriz oldu, acaba Japon oyuncuların karşısına hesaplı bir Xbox Series S duyurusuyla çıkmayı mı düşünüyorlar?

Kasım ayına artık bir şey kalmadı. Artık hem Xbox Series S'i resmi olarak duymamız, hem de yavaştan yeni nesil konsolların fiyatlarını öğrenmemiz gerekiyor. Yeni konsol bu kadar ortadayken, üstelik Sony bile PlayStation 5'in daha hesaplı modelini tanıtmışken Microsoft'un Xbox Series S'i duyurmak için hala neyi beklediğini gerçekten merak ediyorum, var mı bir tahmininiz?

YORUMLAR
mescut
6 Eylül 2020 18:54

Tahmini olarak daha fazla kar ya da daha az zararla konsolu tanıtabilmek için PS5 fiyatını bekliyorlar, PS5 ve PS5 digital modeli arasında 100 dolar fark olacak deniyor, PS5 600 dolar ise 500 dolar olacak, 500 ise 400 dolar olacak, Xbox Series X çok güçlü bir konsol, Xbox Series S ise denilene göre PS5'ten daha güçsüz bir konsol olacak, Xbox Series S ile PS5 digital modeli ile aynı fiyatta olursa kimse Xbox Series S almayacaktır, zaten bu durumda bile Xbox cephesi kan kaybedecektir, her şekilde Xbox Series S fiyatı PS5 digital versiyonundan daha ucuz olmalı, Sony cephesi bunun farkında, her iki şirkette bunun farkında, kim önce fiyatı yazarsa onun altında ya da aynısını yazan büyük bir kesimi kazanacak, Nvidia bile 600 dolarlık ekran kartını yayınlaması konsolları en fazla 600 dolara sabitledi, isteseler de 600 dolar üstüne çıkmak isteyemezler, şu an herkes birbirinin hamlesini bekliyor, Nvidia bu hamlesi ile hem konsolları hem de Amd'ye karşı hamle yaptı, belki 3 yıla kalmadan konsol piyasasından çekilen bile görebiliriz bana göre...

Ghost AssassiN
3 Eylül 2020 04:20

Pandeminin daha az etkili olduğu bir zamanı bekliyorlar bence.Dikkat ederseniz spor müsabakaları da yavaş yavaş seyircili hale geliyor.Pandeminin etkisi ne kadar çok azalırsa ekonomi de o kadar iyi duruma gelecektir (bizdeki her zamanki gibi meçhul ve umutsuz).Hem mağazalara dağıtım kısmı da var bunun.Oyunlardaki gibi dijital dağıtım şansı yok.

Orcuncharted
2 Eylül 2020 14:15

İlk önce turşusunu kuracak, sonra duasını edecek ve en nihayetinde de TGS 2020 fuarında duyuracakmış Microsoft bey :P

Parolamı Unuttum