Microsoft Yine Ses Getirecek Satın Alımlar Peşinde

Google ve Amazon da boş durmuyor

2020 Microsoft için oldukça büyük bir yıl oldu. Hem yeni nesil konsollar Xbox Series X ve Xbox Series S ile tanıştık, hem de Microsoft'un 7.5 milyar dolara Bethesda stüdyolarını almasına tanık olduk. Microsoft'un burada durmak istemediği zaten Phil Spencer ve diğer önde gelen isimler tarafından belirtiliyordu ve bu haberler bir kez daha hız kazandı.

Microsoft bundan önce de Xbox için çalışmak üzere üçüncü parti stüdyolarla anlaşıyordu ama bugüne kadar Bethesda kadar dev bir satın alım yaptığını görmemiştik. Söylentiye göre Microsoft yine benzer biçimde ses getirecek satın alımlar peşinde.

Söylentinin kaynağı sektörün ünlü isimlerinden Brad Sams. Sams hem Microsoft'un, hem de Google ve Amazon'un sektördeki büyük isimleri satın almak için çabalamakta olduğunu söylüyor. Bunlar arasında en öne çıkan isim tabii ki Microsoft ve Microsoft yine bünyesinde birden fazla stüdyo barındıran isimlerden bir veya birkaçını kendisine bağlamaya ve yine büyük haber olmaya çalışıyor.

Google ve Amazon'un Microsoft seviyesinde satın alım yapmasını beklememek lazım. Paraları olmadığı için değil, ama şu an için Stadia öyle çok büyük bir satın alımı karşılayabilecek bir kitleye sahip değil. Amazon zaten oyun sektörüne hızlı girmeye çalışıp Crucible fiyaskosu yaşayan ve bu planlarını biraz daha ertelemek zorunda kalan bir isim.

Brad Sams, Sony ve Electronic Arts'ın da satın alım yapmaya çalıştığını ama diğerleri kadar büyük hedeflerinin olmadığını söylüyor. EA kısa süre önce Codemasters hamlesi yaparak bizleri şaşırtmıştı, Sony ise bir süredir yeni stüdyo satın almadı.

Bakalım ilk büyük hamle kimden gelecek. Microsoft uzun süredir duyduğumuz "büyük Japon firması" satın alma olayını ne zaman gerçekleştirecek, Bethesda'da olduğu gibi herkesi şaşırtabilecek mi?

YORUMLAR
sSnake
19 Ocak 2021 17:11

Microsoft'un sidik yarışı güncesinde bugün. Şimdilik Phil baştayken bu satın alımlar ve sempatik oyunculara yaklaşma politikaları oluyor bu adam ayrıldıktan sonra Microsoft'un önceki haline dönmeyeceği ne malum. Sonra güzelim nice IP ve stüdyo mahfolur arada. Umarım bu şekilde satın alımlar gerçekleşmez artık ve eldeki ürünleri en iyi şekilde değerlendirmeye odaklı çalışırlar. Söz konusu Microsoft cüzdanı olunca bunun sonu yok. Dolayısıyla olacağı varsa da bozulsun böyle planları.

Devran dönünce çok ağlaşan olur ortalıkta şimdilik basın eksileri ve dua edin de Phil uzun süre koltuğunda kalır :) CDPR'e de toz kondurmuyordunuz Cyberpunk 2077 konusunda olumsuz konuştuğumda şimdi Halide Edib Adıvar'dan 'Vurun Kahpeye' adlı çalışmaya döndü CDPR.

Parolamı Unuttum