Mike Morhaime Blizzard Başkanlık Koltuğunu Bıraktı

Elveda Mike

Blizzard'ın sevilen yüzü, Bilizzard Entertainment'ın kurucu ortağı ve başkanı Mike Morhaime görevini bıraktı. Artık Blizzard'ın başkanlığını World of Warcraft'ın baş yapımcısı J. Allen Brack yönetecek ama Morhaime de "stratejik danışman" olarak firmaya katkıda bulunmaya devam edecek.

"Sektörün en yetenekli isimlerinden bazılarıyla sizin için oyunlar ve dünyalar yaratmak için çalıştığımız onca yıldan sonra, Blizzard Entertainment'ı artık bir başkasının yönetme zamanı geldiğine karar verdim" diyor Morhaine. "Artık bu çok sevdiğim ve hayranı olduğum firmaya danışman olarak hizmet vereceğim. Blizzard'ın başkanı olarak üstlendiğim görevleri dostum, iş arkadaşım, güvenilir danışmanım, uzun süredir World of Warcraft'ı yöneten isim J. Allen Brack'a bırakıyorum".

Activision Blizzard CEO'su Bobby Kotick de ayrı bir basın açıklaması yayınlanarak J. Allen Brack'ı tebrik etti. "J. 12 yıldan uzun süredir Blizzard'da World of Warcraft ekibini yönetiyordu ve böylesi bir oyuncu topluluğunu idare edebilmek için gerçek anlamda vizyon, yaratıcılık ve adanmışlık gerektiğine hiç şüphe yok. J. herkese esin kaynağı olan ve Blizzard kültürünün korunmasına çok önem veren bir lider." diyor Kotick.

Brack'ın başkanlığa geçmesiyle liderlik pozisyonlarında da çeşitli değişiklikler olacak gibi. Ben Morhaime'i gerçekten çok seviyordum, Blizzcon'da sahneye her çıkışında içindeki o Blizzard tutkusunu çok net biçimde görebildiğiniz, son derece samimi bir başkandı. Blizzard hayranı biri olarak kendisini görmeyi özleyeceğim sanırım. Bakalım yeni Blizzcon'da Brack karşımıza başkan olarak ilk kez çıktığında nasıl bir portre çizecek?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum