Minecraft, Ray Tracing Benzeri Yeni Shader İle İnanılmaz Görünüyor

Adeta Minecraft 2 gibi olmuş

Grafiklerin önemli olmadığı oyunlara bir örnek ver deseler çoğu kişinin aklına ilk gelecek oyunlardan biri herhalde Minecraft olur. Kare kare görselleriyle tanıdığımız Minecraft gerçekten de tüm zamanların en popüler sandbox oyunlarından biri. Daha önce de çeşitli mod yapımcılarından oyunun grafiklerini geliştiren modlar gelmişti ama bu seferki olayı çok farklı bir boyuta taşıyor, çünkü Minecraft'a ışın izleme (ray tracing) benzeri efektler ekliyor!

Bu çizim yönteminin ismi yol izleme (path tracing), mod yapımcısı Sonic Ether'in Sonic Ether’s Unbelievable Shaders (SEUS) paketine eklediği en yeni shader oyuna gerçek zamanlı aydınlatma ekliyor.

Sonuç gerçekten de göz alıcı. Güneş ışınlarının cam tavandan geçişi, zeminden yansıması, meşalenin yaydığı ışık falan derken karşınızda Minecraft olduğunu unutuveriyorsunuz. Aşağıda buna dair iki video görebilir ve belki de benim kadar hayran olabilirsiniz:

Elbette bu kalitede görseller almak için elinizdeki sistemin de oldukça güçlü olması lazım. Yukarıdaki videoları gönderen Notglacier, i9-9900k işlemci ve GTX 1070 Ti kullanan sistemde 25 - 40 fps arası aldığını söylemiş.

SEUS'un içinde bu yeni shader'ı bulunduran versiyonu şimdilik sadece Patreon destekçilerine sunulmuş olsa da birkaç gün içinde herkese açık biçimde de yayınlanması bekleniyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum