Minecraft’ta PvP Savaşları Devri Başlıyor

Şiddete eğilim böyle olur

Microsoft tarafından satın alınan Mojang, yılların eskitemediği ve hâlâ milyonlarca kişi tarafından oynanmaya devam eden Minecraft için mini-oyunlar eklemeye hazırlandığını duyurdu.

Bu mini-oyunlardan ilkinin adı Battle. Ve adından da anlaşılabileceği üzere oyuna diğer oyunculara karşı savaşabilme seçeneği ekliyor. Yapılan resmi duyuru şöyle:

"Battle hız, strateji ve bazen de sadece şans eseri galip gelebileceğiniz, hayatta kalma üzerine kurulu rekabetçi savaşlar yapmanıza izin veriyor. Battle eşleşmelerinde oyuncular PvP için özel olarak tasarlanmış haritalarda rastgele ortaya çıkan sandıkların içindeki malzemeleri kullanacak ve kazanan kişi belli oluncaya dek birbirleriyle ölümüne savaşacaklar. Ama eğlence öldüğünüzde sona ermiyor, çünkü düşen oyuncular yarasa formuna bürünerek diğer oyuncuların arasında özgürce uçup savaşı seyredebiliyorlar. Battle maçları bölünmüş ekranda 4 kişiye, online olarak da 8 kişiye kadar oynanabilecek. Ya da eşleştirme sistemi sayesinde oyununuza katılan yeni oyuncular bulabileceksiniz."

40 yıllık Deathmatch’i yepyeni bir şey gibi pazarlamaya çalışmana hayran kaldım Microsoft. Böyle devam et!

Diğer oyun modlarıyla ilgili bilgiler önümüzdeki haftalarda açıklanacak. Battle modu için henüz kesin bir tarih olmasa da haziran ayı içerisinde çıkacağı biliniyor. Mod tüm Xbox 360 ve Xbox One kullanıcıları için ücretsiz olarak sunulacak. Ama sanmayın ki tamamen ücretsiz… İlk üç harita bedava olsa da daha sonra oyuna ücretli harita paketleri eklenecek Yaşasın kapitalizm!

YORUMLAR
Parolamı Unuttum