Miyazaki, Bluepoint'in Demon's Souls Remake'ini Oynamamış

Ama Demon's Souls Elden Ring için baskı kaynağı olmuş

Souls serisinin yaratıcısı, Elden Ring'in yönetmeni Hidetaka Miyazaki Sony'nin son derece başarılı Demon's Souls Remake oyununun Elden Ring ekibi üzerinde baskı yarattığını itiraf etti. Ekip, Elden Ring'in görsel açıdan üstün olması için ellerinden geleni yapmış.

Bluepoint'in geliştirdiği Demon's Souls Remake 2020 yılının en beğenilen oyunlarından biri oldu, hala daha yeni nesil konsollar için parmakla gösterilen görsel kalitede bir oyun kendisi. Ancak Miyazaki buna rağmen Demon's Souls Remake'i oynamadığını da söylüyor. Ben en azından bir merak edip bakmıştır diye tahmin ediyordum, sonuçta yönetmenliğini yaptığı bir oyunun yeni halinin nasıl olduğunu görmek ister diye düşünmüştüm. Yanılmışım :)

Miyazaki, Demon's Souls'un grafik kalitesinin Elden Ring ekibinde bir baskı unsuru olup olmadığı yönündeki soruya "Rminim ki grafik ekibimiz bu baskıyı herkesten çok hissetmiştir" cevabını vermiş.

"Sadece Elden Ring için değil, yaptığımız tüm oyunlar için. Grafikler bizim en büyük önceliğimiz değil, grafik departmanından istediklerimiz oyunun gereksinimlerine göre değişiyor ve diğer geliştirme öğelerine göre daha az öncelikli oluyor. Ama grafik ekibimiz Elden Ring için inanılmaz sıkı çalıştı" diyor Miyazaki.

Ünlü ismin Demon's Souls Remake oynamama sebebi ise kendi yaratımlarını tekrar ziyaret etmeyi sevmemesiymiş:

Remake ile doğrudan bir bağlantım yoktu ve zaten oyunu da oynamadım. Geçmişte yaptığım oyunları oynamaktan pek hoşlanmıyorum. Bir sürü eski duygu, bir sürü eski anı canlanıyor ve bu bana biraz fazla geliyor, kendimi oyun oynuyor gibi hissedemiyorum. Bu yüzden Demon's Souls Remake oynamadım ama taptaze bir görünüme kavuşmuş olmasından da çok memnunum. Zamanında kusurları olan, zorlu bir geliştirme sürecinden geçmiş bir oyundu, yeni oyuncuların bu oyundan aynı şekilde hoşlanmayabileceklerinden endişe ediyordum. Tekrar yayınlandığında bu endişeleri taşıyordum ama sonuç olarak gelen tepkiler ve insanların oyunu oynamaktan mutlu olması beni çok mutlu etti.
YORUMLAR
Parolamı Unuttum