Modern Warfare Remastered, Infinite Warfare’siz Çalışmayacak

Buyur, buradan yak

Activision’ın ne kadar paragöz bir firma olduğunu bilmeyeniniz kalmamıştır herhâlde. “Her yıl bir CoD!” sloganıyla Ubisoft gibileri peşinden sürükleyerek hem en sevdiğimiz serilerin hem de oyun zevkimizin içine çokomel sıkan bu güzide firma, bununla da kalmayıp ta seneler önce çıkan Vampire: The Masquerade, Prototype ve Call Of Duty gibi oyunlara hâlâ 50-60 TL (20-30 $) fiyat biçiyor. Her sene AAA oyunların tavan fiyatını bir kerte arttırmayı da ihmal etmiyor tabii; Infinite Warfare 209 TL etiketiyle çıkacak.

Şimdi sırada oyuncuları sağmanın bir sonraki aşamasında. Hem de hepimizde ayrı bir yerinin olduğunu çok çok iyi bildikleri CoD 4: Modern Warfare’i kullanarak yapmaya hazırlanıyorlar bunu. Bildiğiniz gibi MF bu ay remastered sürümüne kavuşacak ve grafikleri modern sistemlerde çalışacak hâle getirilecek. Ancak oyun, Infinite Warfare’den ayrı olarak satılmayacak. Kendisine sahip olmak istiyorsanız Infinite Warfare’in 249 TL'lık Legacy Edition sürümünü satın almanız, yani fazladan 30 dolar daha bayılmanız gerekiyor.

Buraya kadar olan kısmı zaten biliyorduk. İşin yeni bir bit yeniği ise geçen hafta sonu, Charlie Intel sitesi tarafından ortaya çıkarıldı. Haberde belirtildiğine göre yeni açılan Modern Warfare sitesinde şu ibare yer alıyor: “Modern Warfare Remastered’ı oynamak için Infinite Warfare DVD’sini cihazınıza yerleştirmeniz gerekmektedir.

Peki bu ne anlama geliyor? Eğer oyunu kutulu olarak alırsanız ve Infinite Warfare’i ikinci el olarak satmaya ya da takas etmeye kalkarsanız elinizde Modern Warfare Remastered kodu olsa bile (kutunun içindeki bir kod olarak geliyor) oyunu oynayamayacaksınız.

Pek çok oyuncu IW duyurulduğu günden beri asıl oyunu satıp MW'i ellerinde tutmaktan söz ediyordu. Görünen o ki bu durum Activision’ın kulağına kadar gitmiş ve onlar da önlemlerini almış. Amaç oyunun ikinci el fiyatıyla piyasada daha ucuza dolaşmasını ve satışların düşmesini engellemek elbette. Bravo Activision…

Ben size perdenin ikinci ayağını şimdiden söyleyeyim; Modern Warfare Remastered bundan bir, bilemedin maksimum iki yıl sonra ayrı olarak, şöyle yaz ortasında, yeni CoD’un satışlarını engellemeyecek şekilde satışa çıkar. Sağılacak sütü çok nasıl olsa…

YORUMLAR
Parolamı Unuttum