Türk Oyun Sektörü Bir Dev Mi Üretiyor: “Monochroma”

Şimdiden yurtdışında adından bahsettirdi

Monochroma ile ilgili geçtiğimiz günlerde bir video haber yapmıştık. Şimdilerde oyunun görselleri ve oyun içi görüntüleri yayınlandığı için bu kaliteli oyunu Oyungezerlere tekrar hatırlatmakta fayda var diye düşündük.

Monochroma, sadece siyah, beyaz ve kırmızı renklerden oluşan grafik yapısı ile bir puzzle-platform oyunu. 1950'li yılları andıran fantastik bir robot fabrikasında geçen oyun şimdiden uluslararası fuarlarda ilgiyi üzerine çekmiş gözüküyor. Bazı öncü uluslararası oyun siteleri tarafından şimdiden 2014'ün parlayacak yıldızı olarak gösterilen Monochroma'nın yapımcılığını ise İstanbul yerleşkeli Nowhere Studios üstleniyor.

Stüdyonun baş yapımcılarından Orçun Nişli, oyunun grafiklerini gördükten sonra hepimizin aklında canlanabilecek yeni bir Limbo mu? sorusuna ise şöyle cevap veriyor; "Monochroma için 'Limbo ve Ico'nun tek vücut bulmuş hali' diyebiliriz. İki oyunun da etkisi altında kalmadığımızı söylemek imkansız. Amacımız, oyuncuyla duygusal bir bağ kurmak."

2013 Aralık ayında yayınlanması planlanan Monochroma'yı oynamak için sabırsızlananlar ise Kickstarter yardımları ile bu gidişatı hızlandırabilir. Temmuz ayında açılacak Kickstarter sayfasından oyunun demosuna da erişebileceksiniz.

PC, XBOX ve PlayStation platformlarının tümüne çıkış yapacak oyun, bağımsız kalabilmesi için Steam'in Greenlight uygulamasına dahil olmayı planlıyor. Oyunun Steam'de yer alması için buradan çıkacak oylama sonucu hayati önem taşıyor.

Oyunun 20 kişilik tamamı Türkiye'den bir ekip tarafından geliştirildiğini de hatırlatalım.

Berkan Cesur, Türk oyun sektörünün umut verdiği diyarlardan bildirdi.

4

3

2 

1

YORUMLAR
Parolamı Unuttum