Monster Hunter Rise, 2022 Başında PC'ye De Gelecek

Konsolda ise sadece Switch'e özel kalacak

Monster Hunter Rise'ın PC versiyonu 2022 yılının başlarında çıkacak. Capcom, PC'ye çıkan ilk ana Monster Hunter oyunu Monster Hunter World'ün elde ettiği müthiş başarının ardından Rise'ı da PC'ye uyarlamaya karar verdi.

Serinin yapımcısı Ryozo Tsujimoto, "Bildiğiniz gibi Monster Hunter Rise, Mart ayı sonunda Switch için çıkacak. Hayranlardan aldığımız çok sayıda geribildirime dayanarak oyunun PC versiyonunu da geliştirmeye karar verdik ve o da 2022 yılının başlarında yayınlanacak. Henüz geliştirme aşamasının başlarındayız, o yüzden çok fazla bilgi paylaşamıyorum ama gelecek senenin başında çıkacağını söyleyebilirim" diyor.

Tsujimoto, bu kararda Monster Hunter World'ün başarısının da etkisi olsa da, "zaten PC portları için çok fazla talep alıyorduk" da demiş.

Capcom, Monster Hunter Rise'ın PC portunda ne gibi değişiklikler göreceğimizi söylemese de Monster Hunter World'dekine benzer PC'ye özel özellikler göreceğimizi tahmin etmek zor değil. Ancak oyun, konsol tarafında Switch'e özgü kalacak, yani şimdilik PlayStation veya Xbox sahiplerini sevindirecek bir haber paylaşmadı Capcom.

Monster Hunter Rise, 26 Mart'ta Nintendo Switch'e özel olarak çıkacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum