Mortal Kombat 11 Beta - İzlenim

There will be blood!

TGA 2018'de duyurulmasıyla birlikte bu yılın beklenen oyunları arasına adını yazdıran Mortal Kombat 11'in çıkışına 1 aydan az bir süre kaldı. 28-31 Mart arasında MK 11 Online Beta gelmişken fırsatı değerlendirelim ve bir hızlı bakış hazırlayalım istedik.

Sezon öncesi 11'i sahada görmek isteyenlere...

Mortal Kombat 11'in konsol versiyonunu ön sipariş ile alanlar Online Beta'ya erişim sağlayabilirken, ne yazık ki PC versiyonunu satın alanlar bu fırsattan yararlanamadılar. Ama onlar için de bekleyiş uzun sürmeyecek, şunun şurasında 3 hafta kadar bir süre kaldı.

Bir kere şunu söylemek lazım, bu oyun kesinlikle 18 yaş altına hitap etmiyor; kan ve şiddet almış yürümüş durumda. Hem komboların hem fatality hareketlerinin sonuçları kimilerinin midesini kaldırabilecek kadar gerçekçi. Tabii ki, serinin takipçileri için bu durum bir sorun değil motivasyon kaynağı olarak da görülebilir.

 

Beta'da oyun modlarından "Online" ve "Tower" modları açıktı. Karakterlerden ise 5 tanesi (Scorpion, Baraka, Jade, Skarlet ve Kabal) kullanılabilir durumdaydı. Anlaşılacağı üzere gayet "tadımlık"; ama hemen öyle burun kıvırmayın, tadı damağınızda kalacak cinsten :)

5 karakter açık geliyordu ama özelleştirmeler o kadar çeşitli ki çok farklı karakterlere ulaşmak mümkündü. Özelleştirme kısmında karakterin ana kostümü, mesela Scorpion için maskesi, kılıçları ve zinciri gibi giyim kuşam ve teçhizata yönelik özelleştirmelerin yanında dövüş başlangıç ve bitişinde karakterinize has animasyonların ne olacağını da seçebiliyorsunuz.

 

Silahların animasyonları ve karakterinizin hareketini değiştirmek aynı karakterle farklı tecrübeler yaşayabilmenize imkân veriyor. Karakterinizin 3 versiyonu bulunuyor ve bunlar arasından seçim yaptığınızda da farklı oyun deneyimleri sunduğunu belirtmiş olalım. Dolayısıyla, aynı karakterin farklı farklı hallerini, değişik versiyonlarını tecrübe etmek için bile zaman harcayabileceğiniz bir oyun bulunuyor karşımızda.

Bu oyun kendini oynatır!

Oynanışa gelecek olursak, sizleri gayet tatmin edici bir deneyimin beklediğini söyleyebilirim, hem de bir an bile tereddüt etmeden. Dövüşler alıştığımız gibi hızlı akıyor. Peş peşe komboları çakmak, sonunda da bir fatality ile olayı taçlandırmak için olanca gücünüzle asılıyorsunuz tuşlara. Ama rakibinizin de elleri armut toplamıyor tabii, tam siz saldırınızı yaparken zamanında bir blok ve kontra ile canınızı epey yakabiliyorlar :) Bu durum sizin için de geçerli tabii ki. Öyle rakibiniz seriye bağladı, tekme tokat, kılıç kalkan saldırıp ağzınızı burnunuzu dağıttı, kafatasınızı parçalayıp ciğerlerinizi deşti diye pes etmek yok. Hemen bir blok, peşine de kontra ile olayı kendi lehinize çevirmek ve size edilen tüm o işkencelerin hesabını sormak ellerinizde.

 

Mortal Kombat X ve Injustice oyunlarından aşina gelebilecek mekaniklerin yanına yeni özellikler ile son derecede etkileyici (ve haddinden fazla kanlı:)) kombolar ve özel hareketler eklenmiş, gayet sağlam bir dövüş oyunu olarak karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

Kısacık bir deneyimle bile sayfalar dolusu yazma arzusunu tetikleyebilen bir oyun olmuş, en azından bana yaşattığı deneyim böyleydi. Emin olun daha fazlasını anlatmak isterdim. Ama "Sıkalım dişimizi, incelemeyi bekleyelim" derim. Siz ne dersiniz :)

Yayıncı: Warner Bros. Interactive Entertainment

Geliştiriciler: NetherRealm Studios, QLOC, Shiver

Platformlar: PC, PS4, Xbox One, Nintendo Switch

Çıkış Tarihi: 23 Nisan 2019

YORUMLAR
Parolamı Unuttum