Mortal Kombat 11 Hakkında Bildiğimiz Her Şey

23 Nisan'ı iple çekiyoruz

Efsanelerin efsanesi dövüş oyunu Mortal Kombat, 11. oyunu ile geri dönmeye hazırlanıyor. Ay sonuna doğru çıkış yapacak oyun hakkında bildiğimiz her şeyi sizler için derledik.

Ne Zaman Çıkıyor?

Mortal Kombat 11, 23 Nisan'da PC, PS4, Xbox One ve Nintendo Switch için çıkacak. Switch için kutulu kopyalar ise 10 Mayıs'ta piyasada olacak.

Fiyatı Ne Kadar?

MK 11’in PC versiyonu Steam üzerinden102 TL’ye satın alınabiliyor. AAA oyunların 200 TL’den aşağı fiyatları görmediği bu günlerde bu rakam oyunu PC üzerinden oynamak isteyenler için epey uygun. Xbox One kullanıcıları oyunu 352,5 TL'ye, PS4 kullanıcıları ise 299 TL’ye alabilecekler.

Koleksiyon Versiyonu Var Mı?

mk11k-big

Evet, var. İçerisinde 1’e 1 ölçekli bir Scorpion maskesi bulunduran paketin fiyatı ise 300$. Sadece Xbox One ve PS4’e özel olan “Kollector’s Edition” metal bir saklama kutusu ve geniş bir kutu ile birlikte geliyor. Gamestop üzerinden satılan koleksiyonlar, firmanın sitesine göre tükenmiş durumda.

Nerede Kalmıştık?

Mortal Kombat 11’in hikaye modunda, eski bir “Elder God” olan Sihnnok’u yenerek dünyanın ve diğer evrenlerin sonunun gelmesine engel olmuştuk.  Hatırlarsanız oyunun sonunda Raiden Jinsei’ye girerek Sihnnok’un kötü enerjisini temizlemiş ve Dark Raiden’a dönüşmüştü.

Peki MK 11’de Neler Olacak?

Hatırlarsanız 2011’de Mortal Kombat serisine bir “reboot” gelmişti. Bu sıfırlamayı Raiden’ın zamanda geri gitmesi ile birlikte açıklayan seri, zamanda yolculuk kavramını tekrar oyunun içerisinde sokacak.

2011 yılı ile beraber ekilen “Dark Raiden” tohumlarının MK11 ile birlikte filizlendiğini de göreceğiz. Herkesin favorisi ve dünyanın koruyucusu olan yıldırım tanrımız oyunun baş kötülerinden olacak gibi görünüyor. (en azından şimdilik)

Tam da burada denkleme Kronika adı verilen yeni karakterimiz giriyor. Ed Boon’un “büyük patron” olarak nitelendirdiği Kronika, zamanı kontrol ederek bazı olayların yaşanmasını ya da yaşanmamasını engelleyen bir ekibin lideri.

Mortal Kombat 11’in “baş kötü” rolünü kimin üstleneceği henüz belli olmasa da Raiden ve Kronika arasında ilginç bir hikaye olacağı kesin.

Mortal Kombat 11'de Hangi Karakterler Var?

Mortal Kombat serisi her zaman hayranları arasında favori olan karakterler yaratmayı biliyor. Yeni oyunun geniş kadrosunda tanıdık isimler kadar, kadroya katılacak yeni karakterler de bulunuyor.

mk11rai-big

Açıklanan karakter listesinde şimdilik Jacqui Briggs, Cetrion, Kano, Geras, Frost, D’Vorah, Baraka, Cassie Cage, Kung Lao, Kotal Kahn, Erron Black, Liu Kang, Scorpion, Sub Zero, Raiden, Kollector, Kabal, Jade, Skarlet, Sonya, Kitana, Noob Saibot, Johnny Cage ve Jax bulunuyor.

Kadroya eklenecek 3 yeni karakterden ilki, Kronika’nın askerlerinden biri olan Geras olacak. Aynı Kronika gibi zamanı kontrol etme yetenekleri olan Geras’ın oynanış videosu paylaşılmıştı. Videoda çevresini kontrol edebilen Geras’ın topraktan çekiç ve örs gibi şeyler yaratabildiği görülüyor.

Karakter listesine eklenen bir diğer isim ise Cetrion. Doğanın gücünü ve elementleri istediği gibi kullanabilen Cetrion, şahsen bu ikili arasındaki en merak ettiğim karakter. İlginç komboları ve fatality’leri ile doğanın gücünü kullanacak Cetrion’un hikayesini de önümüzdeki günlerde öğrenme fırsatımız olacak.

Dün tanıtılan bir diğer yeni karakter ise Kollector oldu. Bu koleksiyoncu karakterin ismi Mortal Kombat ile uyumlu olsun diye Collector değil de Kollector olarak seçilmiş. Fatality hareketi de oldukça can yakan türden.

Bakalım yeni karakterlerin oynanışa katkısı nasıl olacak?

Oynanışı Nasıl?

Oynanıştan bahsetmişken Mortal Kombat 11’in beraberinde getireceği değişikliklere bakmadan geçmek olmaz. İlk önce tanıtılan özelliklerden bahsedelim. Mortal Kombat 9’da (2011) hayatımıza giren “X-Ray” saldırıları artık “Fatal Blow” adı verilen yeni bir sisteme evrilmiş. Artık bu yüksek hasar veren saldırıyı kullanmak için güç barı doldurmak yerine, canınızın yüzde 30’un altına inmesini beklemeniz gerekiyor. Bana kalırsa bu tasarım kafa kafaya giden dövüşlerin daha da heyecanlı hale gelmesini sağlayacaktır.

Açıklanan diğer bir değişiklik ise yukarıda da bahsettiğim “güç barı” sistemi. Ed Boon’un oyunun tanıtıldığı ilk gün ballandırarak anlattığı bu sistem artık iki yönlü çalışacak. Bir bar ile özel saldırılarınızı kontrol edebilecek, diğerini ise rakibinizin kombolarından kurtulmak için kullanabileceksiniz. Gösterilen oyun içi görüntülerde savunma barının dikey, saldırı barının ise yatay olarak konumlandırıldığı görülebiliyor.

Kulağa hoş gelen şeylerin yanında eski bir Mortal Kombat oyuncusu olarak izlediğimiz görüntülerde beni endişelendiren şeyler de mevcut. Örneğin yayınlanan oyun içi videolarda MK11’in serinin diğer oyunlarına göre biraz yavaş olduğunu hissediyorsunuz. “Koşma” mekaniğinin oyundan kaldırılmış olması da iyiye işaret değil. Vuruş hislerinin çok daha tatminkar olduğu görülebiliyor olsa da mekanikler biraz daha Injustice serisine yaklaşmış gibi. Tabii yine de oynamadan yorum yapmamak gerek.

DLC’ler Ne Alemde?

Mortal Kombat 11’i “Kombat Pack” versiyonu ile satın alan oyuncuların, indirilebilir 7 karaktere sahip olacağı açıklanmıştı. Bu karakterlerden ilki geçtiğimiz günlerde açıklanan Shang Tsung oldu. MK serisinin absürt karakterleri kadrosuna eklemeyi sevdiğini biliyoruz. Daha önce Jason Voorhees, Leatherface ve Kratos gibi karakterleri gördüğümüz oyuna bu tür karakterlerin de gelme ihtimali var.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum