Mortal Kombat 11'in PC Versiyonunda Artık 30 FPS Kilidi Yok

NetherRealm yine de Krypt modunda 30 FPS tavsiye ediyor

Mortal Kombat 11'in PC versiyonundaki en rahatsız edici özelliklerden birinin de normalde 60 FPS olan oyunun bazı kısımlarda 30 FPS kilidine sahip olmasıydı. Fatality veya Fatal Blow gibi yakın çekim sahnelerde oyunun FPS değeri ciddi anlamda düşüyordu bu yüzden, ayrıca Krypt modu da baştan aşağı 30 FPS kilidine sahipti.

Oyunun bu sınırlaması çok eleştiri aldı, Mortal Kombat 11'in PC uyarlamasının başındaki isim olan QLOC ve NetherRealm de bu eleştirilere dikkate alarak yayınladığı yeni yamayla bizleri 30 FPS kilidinden kurtardı. Teşekkür ediyoruz.

Yeni yamayla oyunun ayarlar kısmındaki PC Özellikleri bölümüne menü ve sinematiklerde FPS sınırını 60'a yükseltme özelliği geldi, isterseniz bu özelliği kapalı tutarak eskisi gibi 30 FPS sınırına takılabilirsiniz (bunu niye yapasınız ki).

Krypt için ise ayrı bir seçenek eklenmiş, çünkü NetherRealm bu modda 60 FPS'yi yalnızca çok iyi konfigürasyona sahip bilgisayarlar için öneriyor. Diğer oyuncuların performans sorunları yaşamak istemiyorlarsa bu seçeneğe dokunmaları pek de tavsiye edilmiyor. Yamanın ardından hemen oyuna girip söz konusu ayarı denedim, Krypt modunda herhangi bir sıkıntı yaşamadım ama yine de bu seçeneğin tamamen bilgisayarınızın hızına bağlı olarak tercih meselesi olduğunu da hatırlatayım. Eğer mod çok fazla kasarsa 30 FPS'ye dönmek iyi bir fikir olacaktır.

Artık Mert'in de incelemesinde eleştirdiği "30 fps eksisini" de kaldırabiliriz sanırım :)

YORUMLAR
İlhanlı
26 Mayıs 2019 16:09

Oynamasam da oyuncuları(müşterilerini) dikkate almalarına sevindim.

Parolamı Unuttum