Mount & Blade 2: Bannerlord'un Vlandia Krallığı'nı Tanıyalım!

Batının uzun kılıçlı halkı!

 Mount & Blade II: Bannerlord'un geliştirici günlükleri tam gaz devam ediyor. TaleWorlds'ün Steam üzerinden paylaştığı son güncelleme ile birlikte oyundaki milletlerden biri olan Vlandia Halkı'nı daha yakından tanıma şansı buluyoruz. Kendilerinin kültürlerine biraz daha aşina olup, ne tür silah ve zırh kullandıklarını öğrenmiş olduk.

Orta Çağ Avrupası baz alınarak oluşturulan Vlandialılar, Kuzey Avrupalı İstilacıları anımsatıyorlar. Bununla birlikte silah tercihleriyle de biraz İngiliz biraz da Fransız havaları da yok değil. Bununla birlikte oyunda çift elli uzun kılıçları limitleme kararı almışlar. Zira her ne kadar çok sevilen bir silah olsa da aynı zamanda güç dengelerini alt üst ediyor ve sadece kahraman sınıfındaki karakterler ve bazı özel askerlerde uzun, çift elli kılıç olacak.

Vlandia'nın bir büyük gücü de yüksek disiplinli ve yüksek hasarlı süvari birlikleri olacak. Haritanın en batısında yer alan Vlandia, aynı zamanda yüz ölçümü olarak da diğer milletlerden daha fazla toprağa sahip, ama çok da değil. Vlandia'nın boyunduruğunda daha küçük milletler de oyunda yer alacak ve bu milletler ülkenin onlara tutumuna göre hikayede farklı yönlere kayabilecekler. 9. yüzyıl ve 12. yüzyıl arasındaki Batı Avrupa'dan gelen silahları da onları hem yakın dövüşte büyük bir tehlikeye dönüştürecek hem de uzun menzilli okçulara sahip olma ihtimalleriyle savaşın iki yanını da başarıyla kotaracaklar. Geliştirici günlüğünü baştan sona okumak için buraya tıklayabilirsiniz (İngilizce) Oyungezerler!

Bannerlord'un bir sonraki geliştirici günlüğündeyse Dündar Ünsal ve Koray Kıyakoğlu, sunucuyla istemci arasındaki iletişimi konuşmak üzere karşımıza çıkacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum