MSI, Xbox One'dan Fırlamış Gibi Duran Yeni Gamepad'lerini Tanıttı

Xbox mı o?

MSI, Force GC30 ve Force GC20 ile yeni Force serisi gamepad'lerini duyurdu ama duyuruda gamepad'lerinden özelliklerinden daha çok dikkat çeken bir şey varsa o da Xbox One'ın orijinal gamepad'leriyle neredeyse bire bir aynı tasarımı sahip oluşlarıydı.

Şahsen ben gerek X360, gerek Xbox One'ın gamepad'lerini çok beğeniyorum ve PC'mde de bunları kullanıyorum zaten. Ergonomisi ve kullanım kolaylığı açısından rakipsiz bir tasarıma sahip bence, belki de o yüzden diğer firmaların gamepad'lerinde de benzer çizgiler görüyoruz. Ama MSI'ın bu benzerlik olayını bir adım ileriye taşıdığını söylemek mümkün. MSI'ın açıklamasına göre bu gamepad'ler Windows ve Android'e ek olarak popüler oyun konsollarıyla da uyumlu olacakmış. Bilmem popüler oyun konsolu ismini görünce sizin aklınıza hangisi geldi (ipucu: P ile başlayıp 4 ile bitiyor).

GC20 ile GC30 arasında görsel anlamda çok büyük farklar yok. GC20'nin A, B, X, Y düğmeleri kırmızı; GC30'un ise bu düğmeleri Xbox kumandalarıyla aynı renklere sahip ve ayrıca analog kolların ve D-pad'in altında da kırmızı kısımlar var. Dolayısıyla GC30'un daha gösterişli durduğunu söylemek mümkün. İşin teknik kısmına gelirsek her ne kadar MSI henüz bu serinin teknik özelliklerini açıklamamış olsa da GC20'nin kablolu, GC30'un ise hem kablolu, hem kablosuz kullanımı desteklediğini biliyoruz.

Bu gamepad'lerin hoş bir özelliği D-pad düğmesinin başlığının değiştirilebiliyor oluşu. Düğmenin kendisinde metal alaşım kullanıldığı için başlıklar mıknatıslı biçimde rahatça takılabiliyor olacak. MSI bu yeni gamepad'lerin fiyatlarını henüz açıklamadı ama her iki modelin de yıl sonundan önce piyasada olmaları bekleniyor. Yine de Xbox One gamepad'lerinin indirim dönemlerini dikkate alırsak 40-60$ arası satıldığını düşünürsek MSI'ın bu yeni gamepad'lerinin fiyat aralığının da bu civarda olacağını tahmin edebiliyoruz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum