Müjde! Yeni Matrix Filmi "Yeniden Çekim" Olmayacak

Meğer kaşık yokmuş

Geçen hafta Matrix'in yeniden çekileceği haberi gündeme bomba gibi düşmüş ve ismi geçen başrol oyuncusunun ten renginden tutun da Wachowski kardeşlerinin projede yer almamasına kadar çeşitli konularda haklı olarak eleştiri bombardımanı başlamıştı.

Yeni çekilecek filmin senaristi Zak Penn bu eleştirilerden ve sorulardan bunalmış olacak ki Twitter üzerinden yaptığı bir dizi açıklamayla serinin hayranlarının yüreklerine su serpmeye çalıştı. Güzel haberi hemen baştan vereyim, Penn kesinlikle Keanu Reeves ile özdeşleşmiş olan Neo karakterini bir başkasının oynaması fikrine karşı.

"Keanu Reeves'in yerine bir başkasını bulmam gerekse gider yine Keanu Reeves'i seçerim" diyen Penn makalede geçen 'remake' ve 'reboot' terimlerinin yanlış anlaşıldığından da yakındı. "Öyle bir şey olacaksa neden Matrix yeniden vizyona girmesin ki? Yeniden çekmeye gerek yok, çünkü daha iyisi yapılamaz" diye devam eden Penn asıl ilgilendikleri kısmın Matrix evreni olduğunu söyledi.

"Matrix evreninde geçen başka filmler görmek ister miyim? Elbette. Çünkü Matrix içinden müthiş hikayeler çıkarabileceğimiz harika bir fikir" diyen Penn buna örnek olarak da X-Men evrenini veriyor: "Logan'a, Legion'a, Deadpool'a bir bakın. Bunların durmasını isteyen kimse var mı? Ben istemem."

Buradan da anladığımız kadarıyla Warner Bros, Disney'in Star Wars evreninde yaptığı gibi Matrix evrenini daha da açmak ve bundan yan hikayeler çıkarmak istiyor. Bu yeni bilgiler ışığında Michael B. Jordan'ın Morpheus'un gençliğini oynadığı bir filme açıkçası hayır demezdim.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum