Naughty Dog'da Yaprak Dökümü - Bruce Straley Stüdyodan Ayrıldı

Naughty Dog önemli bir ismi kaybetti

Bruce Straley stüdyonun web sayfasından yaptığı açıklamayla Naughty Dog ile yollarının ayrıldığını duyurdu. Straley'i özellikle de Uncharted serisindeki çalışmalarıyla tanıyoruz, kendisi ayrıca Neil Druckmann ile birlikte The Last of Us'ın da yönetmenlerinden biriydi.

Straley bunun kariyerinde bugüne kadar verdiği en zor karar olduğunu, Naughty Dog'u evi gibi gördüğünü ve stüdyonun inanılmaz ekibiyle birlikte çalışırken çok şeyler öğrendiğini söylemiş. "İnanılmaz yorucu üç projenin ardından ofisten uzakta geçirdiğim süre içerisinde enerjimi başka yönlerde kullanınca fark ettim ki artık kendime başka bir yol çizmenin zamanı gelmiş" diyor Straley.

Bruce Straley Naughy Dog'a 1999 yılında, Crash Team Racing için doku çizeri olarak katılmıştı. Naughty Dog'a katılmadan önce Crystal Dynamics'te de görev almış ve burada Amy Hennig ile tanışmıştı (ikili daha sonra Uncharted oyunlarında birlikte çalışacaktı). Straley yazdığı veda blogunda Hennig ve Druckmann'ı övmeyi de ihmal etmemiş.

Straley Jak and Daxter ve devam oyunlarında da önemli rol üstlenmiş ve oyunların görsel yönlerine damgasını vurmuştu. Ortaya çıkardığı iş o kadar iyiydi ki Uncharted: Drake's Fortune'da Bob Rafei ile birlikte sanat yönetmeni kadrosuna terfi etti.

> Uncharted: The Lost Legacy - Kayıp Miras - İnceleme

Uncharted 2: Among Thieves, Straley'in oyun yönetmeni olarak görev aldığı ilk oyundu ve yılın oyunu ödüllerini toplamayı da başarmıştı. Druckmann ile birlikte The Last of Us'ın yaratılışında da kendilerine büyük özgürlük tanınmıştı, çünkü ikilinin yetenekleri her oyunda kendisi belli ediyordu. Uncharted 4 ise Straley'in yardımcı yönetmen olarak çalıştığı son oyun oldu. Zaten Straley'in yorgunluğunu daha önce fark etmiştik, çünkü Sony Playstation Experience'ta The Last of Us: Part 2'yi duyurduğunda Neil Druckmann'ın yanındaki ismin boş olduğunu görmüştük. Straley yeni oyunda yardımcı yönetmenlik yapmayacaktı.

Bruce Straley gibi üst düzey bir yeteneğin uzun süre boş kalacağını sanmıyorum. Bir ihtimal Hennig ile yolları yeniden kesişebilir (Hennig şu sıralar EA için henüz isim konulmamış bir Star Wars oyunu üzerinde çalışıyor) veya bir başka ünlü firma Straley'i kapabilir. Bakalım ilerleyen zamanlar ne gösterecek?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum